Petak, 27 Listopad 2023 10:09

Prilika za školovanje u Velikoj Britaniji - HMC stipendije za učenike 2. razreda četverogodišnjih SŠ

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

U suradnji s The Heads’ Conference (HMC), Forum za slobodu odgoja kao nacionalni administrator raspisuje natječaj za 32. generaciju HMC stipendista i stipendistica iz Republike Hrvatske.

Cilj ovoga programa je omogućiti hrvatskim učenicima obrazovanje u prestižnim srednjim školama Ujedinjenog Kraljevstva, upoznavanje s drugim kulturama, učenje jezika, doživljaj drugačijeg školovanja koje se razlikuje od onog u Hrvatskoj te otvaranje širokog spektra mogućnosti za daljnje obrazovanje. Ali da i steknu vrijedno životno iskustvo.

Program HMC stipendija otvoren je učenicama i učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u Republici Hrvatskoj koji žele nastaviti srednjoškolsko obrazovanje u prestižnim školama članicama HMC mreže škola.

Stoga, pozivamo sve zainteresirane učenice i učenike koji: su bistri, sposobni, prilagodljivi, drugačiji, ambiciozni, zanimljivi; imaju konzistentno odličan školski uspjeh; vrlo dobro vladaju engleskim, govornim i pisanim; koji bi mogli se ne samo snaći, nego i napredovati u novom okruženju; koji bi mogli pridonijeti svojoj novoj školi akademski, društveno, kulturno, u umjetnosti, u sportu; i koji bi bili izvrstan ambasador vlastite zemlje da se prijave na ovaj natječaj!

Natječaj je otvoren do 24. studenog 2023. godine.
Sve ostale informacije o natječaju i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.