Utorak, 24 Listopad 2023 09:17

Promocija Akademskih vina Zlatne doline na 9. Etno susreti Požeštine i uspješna degustacija uz friške i slasne čvarke

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

VETOVO - U Turističkom naselju Schon Blick u Vetovu i ove godine održani su 9. Etno susreti Požeštine i najpopularnija gastro manifestacija Čvarkijada. Tijekom prekrasnog dana po gotovo ljetnim temperaturama okupio se veliki broj natjecatelja i posjetitelja njih ukupno preko 3.000. Cilj ove manifestacija je da na jednom mjestu okupi udruge u kulturi, folklorna društva, zavičajna društva, vinare, restorane te ostale turističke subjekte koji egzistiraju u Slavoniji. Manifestacija promovira etno ruralni život Slavonije.

Alumni2

 

U sklopu događaja održala su se i zanimljiva natjecanja - Sportski susreti u starim sportovima te veliki Šokački sokak sa 60 štandova pristiglih iz cijele kontinentalne Hrvatske. Događaj su upotpunila i 9. "Čvarkijada" natjecanje u pravljenju najboljih čvaraka stare slavonske delicije na koju se odazvalo 25 ekipa iskusnih čvarak majstora iz cijele Slavonije i tako postigla već duže vrijeme status najveće Čvarkijade u Hrvatskoj.

Alumni5
Tijekom događaja članovi udruge ALUMNI "FTRR" u suradnji s Fakultetom turizma i ruralnog razvoja u Požegi, tvrtkom Vinum Academicum i Studentskim centrom u Požegi organizirali su promociju Akademskih vina Zlatne doline te promociju samog Fakulteta. Brojni posjetitelji manifestacije mogli su uživati u vrhunskim vinima, zasladiti se vinskim kiflicama posebnom pripremljenim za tu namjenu te informirati se o brojnim smjerovima na kojima se može studirati u Požegi.

 

Alumni9

 

Promociju su organizirali članovi udruge Blaž Arežina, Zdravko Matičević i predsjednik Bruno Horvat. Kroz brojne manifestacije i događaje članovi udruge žele promovirati svoj rad te informirati sve dionike društvenog života Slavonije o važnosti studiranje pogotovo u sektoru Turizma.

Alumni7