Breadcrumbs

Srijeda, 29 Siječanj 2020 09:04

Nastavak mnogobrojnih preventivnih aktivnosti na području PU požeško-slavonske

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Preventivno edukativnom radu s mladima u PU požeško-slavonskoj, pridaje se poseban značaj

POŽEGA - Početkom II. polugodišta u školskoj godini 2019./2020., nastavljeno je provođenje preventivno edukativnih aktivnosti koje provode policijski službenici PU požeško-slavonske, u suradnji s osnovnim i srednjim školama na našem području.

Sada već tradicionalno, provode se aktivnosti iz preventivnih projekata „Mogu ako hoću“, „Sigurnost na internetu“, „Zdrav za 5“, i „Prevencija i alternativa“ te osmišljavaju novi i korisni projekti s ciljem edukacije učenika školske dobi u raznim područjima prevencije i prihvaćanja poželjnih normi ponašanja kao preduvjeta za optimalnu sigurnost u zajednici.IMG 20200127 110305

Tako je 27. siječnja 2020., u Osnovnoj školi „Dobriša Cesarić“ u Požegi, policijski službenik PP Požega, Mario Matijević proveo edukativnu radionicu za učenike osmih razreda u praktičnoj primjeni fizike u funkciji sigurnosti cestovnog prometa. Tom prilikom, učenici su kroz prethodno stečena teorijska znanja iz fizike, odnosno, nastavnih cjelina o mjerenju, količini gibanja i svijetlosti, imali priliku i praktično provjeriti svoja znanja na primjeru mjerenja kod prometnih nesreća, mjerenja brzine kretanja vozila, kao i utvrđivanja prisutnosti alkohola, za što su im prezentirani uređaji za utvrđivanje alkoholiziranosti, te uređaji za nadzor brzine.

Istoga dana, u Osnovnoj školi fra Kaje Adžića u Pleternici, policijski službenik Miro Miličević proveo je za učenika 8e i 8f razreda, te policijski službenik Goran Matijević u Osnovnoj školi Julija Kempfa za učenike 8a razreda, edukativno-preventivno predavanje na temu prevencije ovisnosti od alkohola u sklopu preventivnog projekta “Zdrav Cza 5”.

Također 27. siječnja 2020., u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić”, u Velikoj, kontakt policajci PP Požega Josip Šipura i Ivan Puljašević, susreli su se s učenicima 6a i 6b razreda te ih upoznali s ulogom policije u zajednici, što policija radi, vrstama službi i s radom pojedinih policijskih službi s posebnim osvrtom na rad i upoznavanje kontakt policajca kao prijatelja pomagača i upoznavanje s njegovim radom. Uz to je učenicima ukazano i na samozaštitna ponašanja i prevenciju neželjenih ponašanja.

Uz navedene edukacije učenika, osigurana je i učestalija preventivna nazočnost policijskih službenika u zonama škola.