Subota, 02 Studeni 2019 10:57

Sedamdesetak studenata sa 30 fakulteta prezentiralo maturantima mogućnosti studiranja

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

ODRŽANI 20. SUSRETI STUDENATA I MATURANATA POŽEŠKE GIMNAZIJE -

POŽEGA – Po 20. puta održani su, ove godine veći nego ikada, Susreti studenata i maturanata Gimnazije u Požegi. Ove godine okupilo se preko 70 studenata, koji su bivši učenici Gimnazije u Požegi, a danas studiraju na 30-tak fakulteta u Hrvatskoj i o generaciji maturanata Gimnazije u Požegi 2019/2020. godine koja će slijedeće godine maturirati i krenuti put fakulteta.

- Radi se o već tradicionalnim susretima u kojima okupljamo naše bivše i sadašnje učenike kako bi bivši gimnazijalci mlađim generacijama prenijeli svoja iskustva s polaganja državne mature, upisa na željene fakultete, studiranju i općenito o načinu života u gradovima diljem Hrvatske gdje pohađaju studij. Ovo su 20. susreti, najuspješniji do sada s najvećim brojem, kako studenata, bivših naših učenika, tako i samih maturanata koji će dogodine krenuti na maturu i put studija. Ove godine je iznimno veliki i broj fakulteta koji će biti predstavljeni našim maturantima kroz razgovor studenata i maturanata - rekao je prof. geografije Dragan Siluković, koordinator ovih susreta.

Moderator susreta prof. Ivo Žanetić pozdravio je sve učesnike Susreta kao moderator i istakao svoje zadovoljstvo ovako velikim brojem nazočnih. – Kako 20 godina nije malo, posebno za Gimnaziju koja ima 320 godina dugu povijest i tradiciju, to zaista nešto vrijedi. meni je to ujedno velika čast i obveza da to što bolje provedemo, da vas sve potaknemo na neki bolji i budući uspjeh. Jedne na upis onoga što žele, a vas studente da što više i češće navratite u našu i vašu školu. Susret ćemo nakon ovog upoznavanja i postavljenih pitanja od općeg interesa, kasnije nastaviti po grupama u kojima će se diskutirati o pojedinim fakultetima i vašem interesu. Tu trebate saznati kako se prilagoditi na novi život, fakultet, život u novoj sredini i većem gardu, kako iskoristiti vrijeme studiranja, što sve trebate znati da budete što bolji studenti ali i kvalitetniji ljudi koje će iskoristiti vrijeme studija i za širenje sposobnosti i kompetencija ne samo u okviru studijskog programa, nego i šire. Ovaj susret je razmjena podataka o studiranju ali i kulturnim i drugim aktivnostima za koje vam se otvaraju mogućnosti.

Sve učesnike pozdravila je i ravnateljica Gimnazije, dr. sc. Vesna Vlašić koja je također bila oduševljena ovako velikim odazivom. – Dragi naši, zaista sam odmah pomislila kako vas je ove godine puno više. Vi ste svi krema ove naše škole, jer i vi koji ste otišli ostavili ste ovdje svoj trag, a vi maturanti imate još samo jednu stepenicu pred sobom. Kako smo u godini jubileja naše škole koja obilježava 320 godina rada i ovaj jubilej od 20 godina Susreta studenta i maturanata za nas sve je također važan. Sve u našem geslu „Napredujemo i u ovom pogledu“. Važno je da se svi družimo i da ovim našim maturantima prenesete svoja najbolja iskustva koja ste stekli kao studenti.