Ponedjeljak, 14 Listopad 2019 10:45

Požežanke osvojile 5 zlata, jedno srebro i jednu broncu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

ODRŽANO EUROPSKO PRVENSTVO ZA MAŽORETKINJE - 

Kao dio reprezentacije Hrvatske koja je brojila 194 natjecatelja na natjecanje u Italiju, u Lignano krenule su i Požeške mažoretkinje, koje su to pravo osvojile na prošlom Državnom prvenstvu.

Na natjecanje su krenuli sa 4 sola, dva dua i 4 grupe u juniorskom i seniorskom sastavu.

Već 15. kolovoza djevojke i djevojčice krenule su se pripremati za ovo veliko natjecanje. Hrvatska kao reprezentacija osvojila je najviše medalja i pokorila cijelu Europu. Požega je tu bila s najviše odličja pet zlata, jednim srebrom i jednom broncom. 

Zemlje sudionice su bile Norveška, Engleska, Irska, Nizozemska, Njemačka, Švicarska, Francuska, Češka, Slovačka, Slovenija, Luxemburg, Belgija, Rumunjska, Hrvatska sa preko tisuću natjecatelja.

Evo redom osvojenih odličja:

  1. U KADETIMA -PAR - NIA BARIŠIĆ i LORA LEDIĆ -PRVE I ZLATO
  2. U SENIORIMA - PAR - GLORIJA SOLDO  i BENJAMIN ILIČIĆ -PRVI ZLATO
  3. EXIBITION JUNIORI - PRVO MJESTO
  4. EXIBITION SENIORI - PRVO MJESTO
  5. GRUPA SA REKVIZITIMA - PRVO MJESTO
  6. SOLO JUVENILLE - NIA BARIŠIĆ -DRUGA SREBRO ( prvi puta na Europskom prvenstvu u solu)
  7. EXIBITION JUNIORI - TREĆI - BRONCA

- Bilo ih je sve prekrasno za gledati. S koliko energije su plesali na ovom izuzetno napornom natjecanju. Svi su nas mogli pratiti na streamingu cijelog vremena natjecanja. Zahvaljujemo se medijima jer nas uvijek prate. Ovo nam je posebna godina jer slavimo 25. godina  postojanja Požeških mažoretkinja, a svečana  proslava bit će u ŠD Tomislav Pirc na tradicionalnom Božićnom koncertu – istaknula je Marina Mihelčić.