Petak, 16 Kolovoz 2019 08:56

Požeške mažoretkinje prvakinje svijeta

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Twirling klub Požega i Požeške mažoretkinje vratile su se sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj u Limogesu. Nakon mjesec dana svakodnevnog treniranja u srpnju, uspjeh nije izostao.

Natjecanje od preko 1600 natjecatelja iz Švedske, Norveške, Engleske, Irske, Njemačke, Francuske, Škotske, Španjolske, Italije, Švicarske, Japana, SAD-a, Kanade, Australije, Rusije, Češke, Slovenije , Mađarske, Belgije, Danske, Ukrajine , Nizozemske bilo je uspješno za hrvatsku reprezentaciju koje su dio bili i članovi Twirling kluba Požega i Požeških mažoretkinja.

 - Ući u finale među toliko natjecatelja, veliki je uspjeh, kako za reprezentaciju , tako i za naš klub – istaknula je Marina Mihelčić.

Benjamin Iličić je ušao u finale sa svoja oba sola i završio na 7. i 9. mjestu na svijetu. U mažoretu su bila grupna natjecanja i tu je Požega apsolutno dominirala te u polufinalu i finalu zadržala prvo mjesto na svijetu.

- Deset dana izuzetno napornog, ali uspješnog natjecanja u Limogesu završili smo u Parizu kao nagradom za sve natjecatelje. Tako smo se penjali na Eiffelov toranj, bili na Monmartru, Slavoluku pobjede, vozili se Seinom, šetali Champs Elyseesom, slikali kod Moulin Rougea, vidjeli crkvu Notre dame, najpoznatiji muzej na svijetu Louvre i dočekali noć i show svijetla na Eiffelovom tornju. Kraj putovanja je bio u Europa parku, gdje smo potrošili zadnje atome snage na lude vožnje koje taj zabavni park pruža.  Vratili smo se kući, zadovoljni, i spremni uskoro za nastavak treniranja. Čeka nas Europsko mažoreta u listopadu gdje idemo svi u Lignano – rekla je Mihelčić.

Za najbolje natjecatelje twirlinga još predstoji Državno prvenstvo u Splitu u studenom gdje će se natjecatelji boriti kako bi se kvalificirali za sljedeću godinu i natjecanje u Barceloni.