Utorak, 23 Srpanj 2019 13:05

Tiskovna konferencija povodom Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Povodom Međunarodnog otvorenog prvenstva Hrvatske u cestovnim moto utrkama održana je tiskovna konferencija za medije. Župan Alojz Tomašević zajedno sa predstavnicima Moto kluba Požega Promet pozvao je sve ljubitelje moto sporta, ali i ostale zainteresirane da dođu na Glavicu 27. i 28. srpnja te da utrka bude popraćena u što većem broju gledatelja. Tajnik Moto kluba Požega promet Zlatko Jaroš i član Uprave Dinko Orešković naglasili su da Moto kluba ove godine ima više predstavnika za utrku.

- Čast mi je da mogu reći da su se ovakve manifestacije dugo godina održavale, uz iznimku da je prethodnih godina bilo promjene lokacija, no se sada opet nalazimo na poligonu Glavica te želim zahvaliti Ministarstvu obrane i zapovjedniku vojarne ovdje u gradu Požegi što su prepoznali važnost moto sporta i dali potporu prostorom koji imaju u svome okrilju za korištenje u svrhe vojnih vježbi. Poligon Glavica na taj način neće biti zatvoren od javnosti i posjetitelja nego iskorišten za ovakve vrste manifestacija, ali i za treninge i ostalo sukladno rasporedom korištenja poligona. Utrka je treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije te nam je od velike važnosti. Ovim putem pozivam da budemo u što većemu broju i da svi zajedno uživamo u utrci – rekao je župan Alojz Tomašević.

Tajnik Moto kluba Požega promet Zlatko Jaroš napomenuo je kako su omogućili još više sigurnosti izmjenom lošeg dijela staze.

- Prošli vikend smo održali prvi slobodni trening ove godine, bilo je do sada najviše vozača, čak 40 motocikala. Imamo ekipu koja zna pripremiti dobru utrku, pripremiti stazu te smo zahvaljujući županu izmijenili dio staze na kojemu je bio loš asfalt, samim time popravili sigurnost. Sigurnosti u moto sportu nikada nije dovoljno te imamo neke ideje da bi još neke elemente doradili i to sve u suradnji sa MORH-om i zapovjednikom vojarne koji poligon zadužuju. Jedan takav krasan objekt u centru grada šteta je ne upotrijebiti kad ga već imamo. Osim Grobnika ovo je jedina staza koja može zadovoljiti sve uvjete za održavanje utrke, ne samo moto sporta već i auto sporta – rekao je Zlatko Jaroš.

Prva utrka započinje u subotu 27. srpnja sa treningom u 8 sati, a otvorenje utrke održat će se u 15 sati. Druga utrka započinje u nedjelju 28. srpnja treningom u 10 sati te je početak utrke u 13,30 sati.