Banner 750x94 alles

cestitke 13

Breadcrumbs

Četvrtak, 04 Travanj 2019 09:25

Papuk - turistički hit na kontinentu

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Papuk, najljepša planina Slavonije, ponikla iz pitomih nizina, svojom veličanstvenošću, bioraznolikošću i bogatstvom  desetljećima mami planinare, rekreativce i izletnike u svoje zelene smirujuće skute.

Geološka raznolikost te bogata kulturno-povijesna baština Papuk čine posebnim, očaravajućim.

19693637 10155593421818324 7582785123509866541 o

U prilog tome govori i činjenica da Park prirode Papuk u prva tri mjeseca ove godine  bilježi rekordan rast od čak 311 % više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje u  2018. godini. Usporedbom statističkih podataka, s 2023 posjetitelja u 2018. godini, na kraju ožujka  2019. godine napravljen je značajni porast na 6310 posjetitelja. 

- Moramo napomenuti da navedene brojke  uključuju samo  posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park šumu Jankovac, dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći – ističu iz PP Papuk.

Idealnu  kombinaciju gustih stabala, bistrih izvora i neodoljivog slapa Skakavac  možete pronaći na biseru Papučkog gorja  koje je od davnina  omiljeno izletničko odredište kao i odredište svih putnika željnih iskonskog mira i tišine. 

Naravno, riječ je o Park šumi Jankovac,  najposjećenijem lokalitetu  Parka prirode Papuk koji  još uvijek ostaje  najjači turistički adut. Treba istaknuti da se  ovdje nalazi i Poučna staza grofa Jankovića koja je 2006.  godine dobila nagradu Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice.

isabela mišić 1- Kontinuirani rast broja posjetitelja rezultat je permanentnog ulaganja u uređenje infrastrukture, opremanje i sadržajno obogaćivanje  turističke ponude u Parku. Prije svega tu mislimo na projekt Geopriče UNESCO geoparka iz kojeg je financirana rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te se nastavlja sve do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. U ovom trenutku dionica do Park šume Jankovac u potpunosti je asfaltirana, a ovih dana se nastavljaju radovi na ostatku duljine dionice. Vrijednost radova je 19.312.466 kuna, koje realiziramo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko – podravske županije. Krajem prošle godine makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to se, kao što  možemo vidjeti iz priloženih brojki, pozitivno odrazilo na porast broja posjetitelja. Radovi su u punom jeku, ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometara,  završetak se planira u svibnju,  a upravo je završeno asfaltiranje ceste od mosta na Jankovcu do parkirališta. Time će se  ispuniti obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika  koji će nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža -izjavio je  Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Projekt  Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu. U tijeku  je izgradnja  Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora u Velikoj, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka  te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca. Uz to, planirana je i izrada studije upravljanja posjetiteljima te izgradnja kapaciteta vezanih uz sigurnost posjetitelja.

- Vjerujemo  da će se provođenjem navedenih aktivnosti iz projekta značajno  poboljšati i unaprijediti posjetiteljska infrasturktura, obogatiti kvaliteta i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja. Zadovoljni smo višegodišnjim trendom rasta broja posjetitelja - on je potvrda da i kontinentalne destinacije koje nisu u centru medijske pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost ako su sadržaji zanimljivi posjetiteljima. Dođite i otkrijte čaroliju nadohvat ruke. Vidimo se na Papuku! – poručuju iz PP Papuk.