Petak, 08 Ožujak 2019 09:19

Požega:"Sigurno u prometu"

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Tijekom predavanja učenicima su prezentirani pokazatelji o kretanju stanja sigurnosti cestovnog prometa i najčešće pogreške koje dovode do prometnih nesreća s posebnim naglaskom na pogreške mladih vozača.

Tijekom protekla dva dana, a u organizaciji PU požeško-slavonske i HAK-a organizirano je predavanje na temu sigurnog sudjelovanja u prometu. Predavanja su održana učenicima trećih i četvrtih razreda Gimnazije, Poljoprivredne i Ekonomske škole u Požegi. Tijekom predavanja učenicima su prezentirani pokazatelji o kretanju stanja sigurnosti cestovnog prometa i najčešće pogreške koje dovode do prometnih nesreća s posebnim naglaskom na pogreške mladih vozača.

Kroz životne primjere i priče, filmove i spotove zorno se prikazalo kako vezanje pojasa u vozilu nije samo zakonska obveza vozača i putnika, nego i aspekt opće i osobne kulture. Uz korištene video materijale tijekom edukacije učenicima su podijeljeni i letci s prigodnim porukama, odnosno 10 zlatnih pravila sigurnosti u prometu. Nakon predavanja učenicima je omogućeno korištenje simulatora prevrtanja kojeg je osigurao HAK.