Četvrtak, 28 Veljača 2019 09:25

Poklade u osnovnoj školi u Čaglinu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ČAGLIN - I ove godine u Osnovnoj školi Stjepana Radića u Čaglinu obilježene poklade. Uz učenike, veseloj pokladnoj povorci pridružili su se polaznici igraonice i predškole. Bilo je i roditelja, baka i djedova koji su došli gledati razdragane maškare. Ravnateljica Slađana Švajda je vrijedno fotografirala razdragane maškare.

- Nakon školske užine krenuli smo u školsku dvoranu gdje je bio izbor najboljih maski.

Kako bi sve bilo regularno, ocjenjivački sud u sastavu učiteljice Biljana Bošnjak i Ana Vondraček te učitelj Stjepan Efinger odabrao je najbolje maske.

Naglasili su kako su svi bili maštoviti i kreativni te im nije bilo lako donijeti odluku. No, što se mora, nije teško – istaknula je Ljiljana Đurđević, prof., pedagoginja škole.

Ove godine najbolji su bili:
1. nagrada: Limeni i Dorothy: Mateo i Kristijan Burivoda
2. nagrada: Minecraft: Noa Bardač
3. nagrada: gđica Antonija: Toni Tomešić

Više od 140 maskiranih učenika, učitelja te djece koji pohađaju igraonicu i predškolu formiralo je pokladnu povorku i krenulo prema zgradi Općine kako bi od načelnika Dalibora Bardača dobili ključ Općine i preuzeli vlast.

- Načelnik nas je srdačno pozdravio i u kraćem govoru iznio planove za daljnji rad. Pobrojio je sve ono što je do sada napravljeno. Ali maškare nisu bile zadovoljne rečenim. Zato su poveli svog glasnogovornika koji je pročitao sve probleme koji ih muče. Uz malo nećkanja, načelnik je predao ključ Općine i tada je nastalo veliko veselje – dodala je Đurđević.

Za dobru atmosferu pobrinuli su se tamburaši koje vodi Robert Vojvodić te prikaz pravih, pravcatih svatova. Uz ples i pjesmu, veselo su obilježili poklade baš onako, kako i treba biti!

Do idućih poklada zdravi i čili bili i dogodine ih još veselije proslavili!