Subota, 01 Rujan 2018 19:02

Najljepše svoje izloge uredili Društvo naša djeca, Prodavaonica „Vindija“ i Frizerski salon „Tena“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PROGLAŠENI POBJEDNICI NA NATJEČAJU „UREDIMO SVOJU POŽEGU“ TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

POŽEGA - Na javni poziv i natječaj koji je objavio tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, ove godine prijavilo se 15 natjecatelja koji su uredili izloge svoje prodavaonice, ugostiteljskog objekta, obrta i tvrtke. Želeći nastaviti dugogodišnju tradiciju uređivanja izloga u vrijeme održavanja požeškog festivala, Zlatne žice Slavonije i posljednjih godina Aurea festa, uredništvo tjednika Kronika i Požeški čuvari baštine organiziralo je ovo natjecanje, ali i poticajno nagrađivanje svih onih koji svoje izloge urede, u slavonskom štihu. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Požega, te uz sponzorstvo Restorana Schon Blick Vetovo i Agencije za marketing i izdavaštvo Kruna Požega.

U dva dana komisija i fotograf tjednika Kronika obišli su sve uređene i prijavljene izloge, te od njih 15 izabrali 3 najljepša koji su ponijeli vrijedne nagrade. Uručenje nagrada upriličeno je u posebno lijepo uređenoj pješačkoj zoni grada Požega, u Cehovskoj ulici ispod raznobojnih kišobrana. Sve nagrađene natjecatelje, pokrovitelje i sponzore pozdravio je urednik tjednika Kronika požeško-slavonska Vladimir Protić. - Ovo je samo jedan mali doprinos i poticaj da se u vrijeme Aurea festa naš grad što bolje uredi i predstavi brojnim turistima koji pohode naš grad ovog tjedna. Uređenjem svojih izloga u slavonskom i festivalskom štihu i ovi naši izlozi, koji su postali ogledalo slavonskog običaja življenja i ogledalo našeg festivala i vi ste se pridružili u nastojanju da Aurea fest provedemo što bolje.

Čestitajući pobjednicima požeški gradonačelnik Darko Puljašić, pokrovitelj glavne novčane nagrade istakao je da svi možemo dati svoj mali doprinos Aurea festu i pokazati zajedništvo u ovom našem projektu po kojemu je Požega nadaleko poznata. - Festival je ono čime se mi Požežani ponosimo, a svi zajedno pokazujemo da živimo za svoj Aurea fest. Darko Puljašić je prvu nagradu u vrijednosti 1.000 kn i priznanje uručio predstavnici Društva naša djeca koji su svoje izloge i cijeli svoj prostor u ulici Matice Hrvatske odlično uredili, baš u slavonskom štihu. Nagradu je primila članica, učenica Nika Sabljak koja je bila kreativni urednik cijele etno postave.

Drugu nagradu tradicionalno je uručila Josipa Miličević predstavnica Restorana Schon blick iz Vetova koji je sponzor druge nagrade, večere za dvoje, a ove godine ponijela ju je predstavnica Prodavaonice Vindija trgovina d.o.o. Uz čestitke nagrađenima ona je čestitala i organizatorima koji nastavljaju provoditi ovakvu akciju koja pomaže uređenju i što boljem predstavljanju našeg grada.

Treću nagradu uručila je grafička urednica tjednika Kronika Lana Protić, a primila ju je vlasnica Frizerskog salona „Tena“ na Trgu sv. Trojstva, koja je sve godine natječaja sudjelovala i uredila sve svoje izloge u pravom etno ugođaju pri tome upotrijebivši dio starih još uvijek uporabnih predmeta i narodne nošnje.