Breadcrumbs

Petak, 24 Studeni 2017 09:51

HDP Gojzerica za sada ima 30-tak članova

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA DOBILA JOŠ JEDNO PLANINARSKO DRUŠTVO -

POŽEGA – Požega je dobila još jedno planinarsko društvo, jer je osnivačkom Skupštinom potvrđeno da je osnovano novo planinarsko društvo  HPD Gojzerica, Požega. Za sada članstvo ovog društva čini 30-ak istinskih zaljubljenika u prirodu i planinarenje, koji su odlučili ekipirati se i posvetiti onome što najviše vole, a to je planinarenje. Nisu to novi planinari, nego planinari koji su i do sada djelovali u nekoliko planinarskih društava, ali su očito nezadovoljni nečim odlučili ući u ovo novo planinarsko društvo.

 - Nije nam cilj rušiti rekorde u prehodanim kilometrima ili osvojenim vrhovima, već želimo da nam planinarenje bude užitak koji neće sputavati kadrovske i organizacijske nesuglasice. Mi samo želimo što više vremena provesti u prirodi i stoga pozivamo mlade da nam se pridruže, da doista dožive sve ono što planina i općenito boravak u prirodi nude. Planinari kažu "Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje". I to je doista tako - poručuje Višeslav Turković, novo izabrani predsjednik HDP Gojzerica. Višeslav Turković je na prošlim izborima za predsjednika HPD Sokolovac,  Požega bio kandidat za predsjednika, no tada nije izabran, jer je više glasova od njega dobio dotadašnji predsjednik Predrag Livak. Te kadrovske nesuglasice očito su bile prevaga da se određeni broj članova Sokolovca odvoji i potraži planinarsku budućnost u novom društvu.

HDP Gojzerica planira uz redovite izlete u obližnja gorja i vikend-izleti na neke od brojnih hrvatskih vrhova te jedan višednevni planinarski pohod u visoka gorja. Iza ekipe iz Gojzerice su već Solunska glava u Makedoniji, Olimp s najvišim vrhom Mytikas u Grčkoj, Maljovica i Musala u Bugarskoj, Triglav, Mangart, Grossglockner, Monte Rosa i mnogi drugi vrhovi, a svoje iskustvo i ljubav prema planinarenju žele prenijeti i na mlade naraštaje.

 - Svaki boravak u prirodi poziva na novu avanturu jer planine su neiscrpne i gotovo će vas uvijek iznenaditi svojom ljepotom. Planinarenje je sport itekako važan za vaše zdravlje, fizičko, ali prije svega i duhovno. Stoga nam se pridružite, vrata HPD Gojzerica su vam širom otvorena - poziva Turković nove članove.

Društvo trenutačno okuplja 30-ak iskusnih planinara, a tu su i planinarski vodiči, biolozi, alpinisti ....

U tijeku je rješavanje papirologije. Od Grada Požege pokušat će dobiti prostor za mjesečna okupljanja na kojima će se utvrđivati plan izleta i ostale aktivnosti društva.

Osnivanje HPD Gojzerica pozdravila je dugogodišnja planinarka Nada Banović iz HPD HZZO Požega. Članovima "Gojzerice" ponudila je svu potrebnu pomoć u radu te izrazila zadovoljstvo ovakvom inicijativom u cilju promicanja planinarstva u Požegi.

Upravni odbor HPD Gojzerica čine Višeslav Turković – predsjednik, Ivan Papac – potpredsjednik, Damir Birgeš – tajnik, Silvija Čajka – blagajnica, Lidija Galić – glasnogovornica društva, Ratimir Čajka, Mario Jakobović, Ivica Šnajder, Frano Barišić, Zdravko Matičević, Davorin Veir, Hrvoje Kozarić i Mario Babić.

Nadzorni odbor HPD Gojzerica: Fabijan Barišić, Ivan Svjetličić i Mihael Rukavina.

Sud časti HPD Gojzerica: Tomica Marinac, Milan Mršić i Igor Pejić.

Likvidator HPD Gojzerica: Kristina Turković.