Nedjelja, 15 Listopad 2017 10:30

Slavija uzela bod u derbiju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 9. KOLO -

SLAVIJA – BSK 1:1 (0:0)

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 200. Sudac Denis Plantosar (Darda), pomoćnici Plantak i Ćosić.

STRIJELCI: 0:1 Popović (57.-11m), 1:1 Blašković (75.-11m).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić, Šubara, Mikić, V.Ančurovski (od 87. Dorić), Martinović, M.Peharda (od 90. Bajić), I.Peharda, Solić, Abramović (od 64. Jakovljević ). Trener: Dalibor Bognar.

BSK: Ilinčić, Šileš (od 46. Dorić), Žaja, Žigri, Gvozdenović, Tomas (od 66. Eling), Ištvanić, Ciprić (od 90. Dragojević), Popović, Periša, Kasač. Trener: Davor Rupnik.

ŽUTI KARTONI: Ančurovski, Blašković, Kvaternik, Jakovljević (Slavija) , Žaja, Gvozdenović (BSK).

Nogometaši Slavije i BSK-a odigrali su derbi kola koji nije ispunio očekivanja gledatelja, očito je veliki respekt starih sportskih prijatelja obostrano pomalo sputao aktere ovoga susreta no unatoč tome bilo je uzbudljivo, a pogoci su pali nakon kaznenih udaraca s obje strane. Domaćin je za razliku od utakmice sa Slavonijom nervozno ušao u utakmicu koja je obilovala prekidima igre. U prvom dijelu domaća momčad je imala izglednije prigode za postizanje gola, a u njima se najčešće nalazio Mikić. U drugom dijelu igralo se većinom na sredini terena i iz jedne brze kontre gost dolazi do kaznenog udarca kojeg je skrivio domaći vratar, a siguran izvođač bio je Popović. Na identičan način Slavija dolazi do poravnanja nakon igranja rukom gostiju u kaznenom prostoru, a ponovo je nepogrešiv izvođač vratar Blašković za izjednačenje i konačan rezultat. Gost se predstavio kao čvrsta i organizirana te tehnički dotjerana ekipa i nije iznenađujuće što se nalaze pri vrhu ljestvice. Slaviji je ovo peta utakmica u nizu bez poraza kojom drže priključak za vodećim momčadima.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić