Nedjelja, 27 Kolovoz 2017 15:53

1. "Aurea Fest Kup" Požega 2017.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NA TURNIRU NASTUPA 12 EKIPA -

POŽEGA - Na Sportsko – rekreacijskom centru u Požegi danas se održava 1. „Aurea Fest Kup“. Riječ je o malonogometnom turniru namijenjenom igračima 2008. godišta i mlađima u organizaciji Škole nogometa Grada Požege te pod pokroviteljstvom Grada Požege. Na turniru nastupa 12 ekipa koje su raspoređene u 3 skupine po 4 ekipe, a nakon što sve ekipe odigraju 3 utakmice u skupini u drugi krug tj. četvrtfinale plasirat će se prvaci skupina, drugoplasirane ekipe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe.

IMG 9429Preko stotinu mladih nogometaša na početku je pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

- Drago mi je što vidim ove mlade nogometaše, ali još mi je draže što vidim i dvije nogometašice. Okupili smo se kako bismo ovim turnirom na još jedan način obogatili Aurea fest i da pokažemo kako imamo mogućnosti organizirati turnire na ovako visokoj razini. Zahvaljujem se organizatorima koji će za svoje aktivnosti uvijek imati potporu Grada Požege. Čast mi je proglasiti ovaj turnir otvorenim i neka najbolji pobjedi. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Na turniru nastupaju NK Željezničar Slavonski Brod, NK Kaptol, NK Tim osvježenje Kuzmica, NK Požega, NK Dinamo Vidovci Dervišaga, NK Slavija Pleternica, NK Jedinstvo Donji Miholjac, NK Papuk Velika, NK Valpovka Valpovo, Nogometna Akademija No limit Virovitica i domaćin Slavonija Požega s dvije ekipe.

Pobjednik turnira je Nogometni klub Jedinstvo iz Donjeg Miholjca koji su u odličnom i napetom finalu svladali domaće igrače ekipu Slavonije koja tako osvajaju drugo mjesto. Trećeplasirana ekipa je Mladost iz Pavlovaca koja je bila spretnija u izvođenju šesteraca protiv ekipe No Limit iz Virovitice. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Domagoj Mesić iz Slavonije, najbolji strijelac bio je Jona Ježić iz NK Jedinstvo Donji Miholjac, a kao najbolji vratar proglašen je Mateo Grahovac također član NK Jedinstva. 

Ekipama su nagrade uručili predstavnici grada Požege na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem, predstavnici seniorske ekipe Slavonije s predsjednikom Krunoslavom Prpićem, te predstavnici Požeškog sportskog saveza.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska