Utorak, 18 Srpanj 2017 16:38

Željko Mitrović novi trener Nogometnog kluba Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Branitelje naslova prvaka 1. Županijske nogometne lige igrače Nogometnog kluba Požega u pripreme za novu sezonu elitnog ranga županijskog nogometa povest će iskusni požeški nogometni trener Željko Mitrović koji će prozivku i prvi trening obaviti u nedjelju, 23. srpnja u 18,00 sati na Igralištu Požege na Sportsko - rekreacijskom centru.

Od igrača koji su Požegi donijeli 4. naslov prvaka Županijske lige odnosno 6. ukupno u povijesti kluba u kadru više nije samo napadač Krešimir Vidović koji je prešao u Papuk (Velika) dok bi svi ostali igrači trebali braniti titulu, a očekuje se i dolazak dva, tri nova igrača.

Nakon uvjerljivog osvajanja prvog mjesta u sezoni 2016./2017. i neprolaska kvalifikacija za 4. HNL dosadašnji trener Krunoslav Podoljak podnio je ostavku u dogovoru s upravom kluba koja mu je ponudila da ostane u klubu i preuzme neku od kategorija u omladinskom pogonu. 

Željko Mitrović je prvu momčad Požege već vodio uspješno sredinom devedestih godina prošlog stoljeća kada je u sezoni 1995./1996. osvojio naslov prvaka 4. HNL (Liga Našice - Požega). U Nogometnom klubu Požega posljednji put je bio u sezoni 2010./2011. kada je u proljetnom dijelu vodio juniorsku ekipu. 

U NK Požegi je Mitrović počeo igrati nogomet 1979. godine, a za prvu momčad debitirao je sa 16 godina, 1981. godine kod trenera Ivice Brekala - Dide. Za Požegu je igrao četiri sezone da bi prešao NK Slavoniju 1985 godine.

Trenersku karijeru je počeo već za igračkih dana kada je 1988. godine vodio pionirsku kategoriju Požege. Nakon toga je u NK Slavoniji 1994. vodio kategoriju početnika nakon završetka igračke karijere.

Ima diplomu Višeg nogometnog trenera, a na Višoj trenerskoj školi pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1999 i posjeduje Nacionalnu PRO licencu. 

U 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi vodio je tri godine kadete i jednu sezonu juniore NK Kamen ingrada, a pola godine je bio i pomoćnik treneru prve momčadi Milanu Tomljenoviću kada je klub postigao najveći uspjeh odnosno plasman u tadašnji Kup Uefa (današnja Europska liga). 

Prvu momčad požeške Slavonije vodio je u tri navrata, u 4. HNL, 3. HNL i 2. HNL, a osim toga u tom klubu je vodio i školu nogometa, početnike, kadete i juniore, a bio je jedno vrijeme i tajnik kluba. 

U sezoni 2010./2011. uspješno je vodio MV Croatiu (Slavonski Brod) u jedinstvenoj 2. HNL. U trenerskoj karijeri vodio je još i trećeligaše NK Slaviju (Pleternica), NK Mladost (Cernik) te požeške županijske prvoligaše Croatiu (Mihaljevci) i Dinamo (Vidovci). 

- Najprije bih zahvalio predsjedniku Radiću i vodstvu kluba na ukazanoj prilici, vraćam se u svoj matični klub s puno elana i volje za radom. Ono što mogu reći vezano za sljedeću sezonu je da želimo biti ponovno u vrhu, ili na vrhu lige. Moje momčadi su uvijek spremne, pa će tako biti i ovoga puta, vjerujem da možemo ponovno u borbu za naslov iako će ovoga puta biti dosta teže pošto nekoliko klubova slaže dobre ekipe pa se nećemo zalijetati s nikakvim bombastičnim najavama nego idemo odraditi dobre pripreme – rekao je Željko Mitrović, novi trener aktualnog prvaka.

Tekst: Požeški sportski savez Foto: A. Protić/Požeški sportski savez