Ponedjeljak, 21 Studeni 2016 11:11

Bez pogodaka u Belišću

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 14. KOLO -

BELIŠĆE – SLAVIJA 0:0

BELIŠĆE – Gradski stadion. Vrijeme ugodno. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 100. Sudac: Ivan Menđušić (Vinkovci).

ŽUTI KARTONI: M. Žaja, Lacković (Belišće), Gomerčić, Ognjenčić, V. Ančurovski, Solić, H. Ančurovski (Slavija).

BELIŠĆE: Petrović, M. Žaja, Lacković, (od 82. Šafar), Milić, K. Žaja, Ratković, Jelić (od 66. Kupanovac), Eling, Jurković (od 46. Matoković), Vučički, Mijatović. Trener Stjepan Mađarić.

SLAVIJA: Petković, Gomerčić, Jelčić, Ognjenčić (od 75. R. Bognar), Žuljević, V. Ančurovski, Mihić, M. Peharda, I. Peharda, Stolić (od 89. Bojić), H. Ančurovski (od 78. Jakovljević). Trener Dalibor Bognar.

IGRAČ UTAMICE: Kruno Žaja (Belišće).

Utakmica protiv Belišća protiv Slavije bila je jedna od onih kakvih se vidjelo dosta ove jeseni u Belišću, ili da budemo potpuno iskreni i precizni - jako slaba. Nogometaši Belišća u pretposljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva nisu uspjeli pobijediti momčad Slavije iz Pleternice i tako se pobjedom oprostiti od svoji vjernih navijača kojih je na Gradskom stadionu sve manje. Bez ozlijeđenih Karamarkovića i Skenderovića, te kartoniranog Grgića, Stjepan Mađarić nije uspio od ovoga što mu je ostalo složiti pobjedničku momčad. Bez obzira na to koliko grubo izgledalo vidjelo se tijekom jeseni da neki igrači nemaju kvalitetu za igranje u trećoj HNL, a kompletna momčad otpočetka prvenstva fizički nije spremna. Kada se sve zbroji i oduzme, jesen će crveni zaključiti kao petnaestoplasirani na prvenstvenoj tablici. Treneru ostaje da odluči s kojim igračima i pojačanjima u zimskoj stanci ide na proljetni popravni ispit, jer ovo što se jesenas gledalo bilo je jako slabo i ispod očekivanja. U prvih 45 minuta igralo se između dva šesnaesterca bez prave prilike za postizanje pogotka. Nešto što je mirisalo na pogodak dogodilo se u 35. minuti, a udarac H. Ančurovskog iz blizine obranio je domaći vratar Petrović. U nastavku domaći su krenuli aktivnije i stvorili prvu priliku u 49. minuti. Eling je odigrao Ratkovića koji zaobilazi vratara Petkovića, ali ne pogađa praznu mrežu, jer je otišao s loptom previše na lijevu stranu od gola. Nakon jednog prekida u 51. minuti domaći postižu pogodak, ipak ne za pravo slavlje, jer je prvi pomoćnik Buček označio zaleđe strijelca Matkovića. Gosti svoje prilike traže iz prekida, no lopta je u tri situacije otišla pokraj okvira gola. Domaćin je još samo zaprijetio u 69. i 90. minuti preko Mijatovića, a gostujući vratar u oba slučaja bio je na mjestu i sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Tekst/foto: Glas Slavonije