Nedjelja, 06 Studeni 2016 10:15

Slavoniji pripao derbi u Čakovcu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 12. kolo -

MEĐIMURJE – SLAVONIJA 1:2

ČAKOVEC – Igralište ŠRC Mladost. Gledatelja 100. Sudac Pavličević (Zbelena).

STRIJELCI: 0:1 – Jakešević (21), 0:2 – Boban (42), 1:2 – Erlić (88).

MEĐIMURJE: Šafarić, Šimunić, Kristić, Pajić, Branković, Erlić, Golik, L. Mesarić, Pintarić (od 46. J. Mesarić), Marcijuš, Deglin. Trener Mario Kovačević.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 71. I. Smojvir), Jan Neruda, Kurbalić, Josip Neruda, Majstorović, Boban, Sokić, Nović (od 85. Karačić), Jakešević, Podobnik. Trener Robert Špehar.

Slavonija je u Čakovcu odigrala drugu derbi utakmicu kola u jesenskom dijelu prvenstva u 3. ligi. Međimurje je bilo na drugom mjestu s 23 boda, dok je Slavonija bila treća s 20 bodova. Bez obzira što se u Varaždinu igrala utakmica između vodeće momčadi u ligi Varaždina i četvrto plasirane Mladosti iz Ždralova više pozornosti je pobudila utakmica u Čakovcu. Papirnati favorit u ovom susretu je bio domaćin, no kada je počela utakmica Slavonija je pokazala da je bolja momčad i da u Čakovec nije došla s bijelom zastavom. Nakon početnog ispitivanja snaga Slavonija je zagospodarila terenom i odličnom igrom prisilila domaćina na obranu svog gola. Rezultat takve igre u prvom poluvremenu su bile tri lijepe prigode, ali i dva pogotka. Slavonija je povela u 21. minuti preko Jakeševića, a do 42. minute i drugog pogotka kojeg je postigao Boban, Slavonija je imala tri velike prilike, a najbolju je imao Bruno Boban, koji je šutirao s oko desetak metara, no vratar Međimurja je odlično reagirao i spasio svoja vrata. Slavonija se može s pravom ljutiti na kriterij suđenja, jer je oštećena za nedosuđen klasični kazneni udarac i sigurno da bi bilo lakše igrati i utakmicu privesti kraju. U drugom poluvremenu imao je i domaćin dvije prilike, koje nije iskoristio i tako pomalo gubio nadu za povoljan rezultat. Ipak sada se može reći već tradicionalno, u završnici utakmice Slavonija prima pogodak i daje nade domaćim nogometašima da osvoje barem bod. Ipak to se nije dogodilo i Slavonija zasluženo donosi tri boda u Požegu, što joj omogućava drugu poziciju na tablici i zaostatak 4 boda iza vodećeg Varaždina. Već sada se može s punim pravom reći da je Slavonija pod vodstvom trenera Roberta Špehara napravila veliki iskorak u bolju budućnost. Čestitke svim igračima i treneru Špeharu uz želju da i dalje nastave u svom pohodu na vrh tablice, a što će sigurno navijači Slavonije znati cijeniti i doći već u subotu na igralište Slavonije na utakmicu protiv Oriolika u većem broju.

Tekst: J. Neferoivć Foto: arhivska fotografija