Srijeda, 12 Listopad 2016 18:18

Slavija upisala prvu domaćinsku pobjedu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL ISTOK – 8. KOLO -

SLAVIJA – OSIJEK II 1:0 (0:0)

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Vrijeme oblačno. Teren natopljen. Sudac Dobraš (Slav. Brod), pomoćnici Buček (Osijek) i Plevnik (Bjelovar).

STRIJELAC: 1:0 – Žuljević (77).

ŽUTI KARTONI: I. Peharda, Itrak, Šubara, V. Ančurovski (Slavija), Žaper, Salapić, Magdić, Čakalić, Klepač (Osijek).

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić (od 74. Solić), Jelčić, Itrak, Žuljević (od 89. Bognar), V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Jakovljević (od 83. H. Ančurovski). Trener Dalibor Bognar.

OSIJEK II: Žitnjak, Žaper, Ikić, Špoljarić, Mišković, Radotić (od 79. Ćosić), Magdić (od 38. Čakalić), Salapić, Lončar, Čikvar (od 67. Klepač), Anić. Trener Tomislav Steinbruckner.

IGRAČ UTAKMICE: Mateo Itrak (Slavija).

Dobru i sadržajnu utakmicu odigrali su pleternički plavi i mladići iz Osijeka. Prohladno vrijeme i sklizak teren utjecali su na dosta neforsiranih pogrešaka s obje strane no unatoč tome igralo se živo, angažirano i zanimljivo, a rezultat toga su prigode od kojih je samo jedna realizirana. Već u 7. minuti M. Peharda šutira opasno, ali pored gola. Uzvraća Žaper u 12. minuti no Blašković je spreman. U 21. minuti Jakovljević proigrava petom Žuljevića koji šutira u blok, a odbijenu loptu M. Peharda upućuje ravno u Žitnjaka, ne dugo nakon toga V. Ančurovski si je solo prodorom pripremio prigodu za udarac, ali bio je za malo neprecizan. U nastavku odlična prigoda Žuljevića koji je na ubačaj M. Peharde malo zakasnio. Odluka o pobjedniku je pala u 77. minuti kada nakon jedne uigrane akcije te ubačaja s desne strane lopta dolazi do povratnika u momčad Tomislava Žuljevića koji glavom zabija za vrijedna tri boda i bijeg od opasne zone pleterničkih nogometaša. Bilo je lijepo vidjeti rastrčanu mladost i budućnost Osijeka no najmlađi na terenu zaslužio je epitet najboljeg. Svoj debitantski nastup od prve minute u redovima Slavije odličnom igrom okrunio je kadet Mateo Itrak.

Tekst: A. Protić/P. Čuljak Foto: A. Protić