Subota, 08 Listopad 2016 13:54

Nastupilo 500 džudaša iz 12 europskih država

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

19. MEĐUNARODNI JUDO TURNIR POŽEGA OPEN 2016. -

POŽEGA – U organizaciji Judo kluba Judokan Požega otvoren je 19. Međunarodni judo turnir Požega open 2016. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi. Na ovogodišnjem turniru DSC 0896okupilo se oko 500 džudaša iz 11 europskih zemalja, te nekoliko klubova iz Hrvatske. Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović ispred grada domaćina, te Irenka Milobara, predsjednica požeškog kluba, koji je prošle godine proslavio 30 godišnjicu postojanja i rada. U tom periodu požeški Judokan postao je najtrofejniji klub grada i županije.

Dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu Požegi otvarajući turnir poželio je gradonačelnik Neferović, te pozvao sve da se vide i dogodine na 20. turniru.

Judo klub Kutjevo osvojio 15 medalja

Judo klub Kutjevo sa sekcijom Čaglin natjecalo se sa 26 natjecatelja, a polučili su odličan rezultat osvojivši čak 15 medalja, Zlato je osvojila Ivona Bošnjak, srebrom su se okitili Grgurić Petra, IMG 7392Dražetić Matija, Kavazović Jasmin, Vidmar Marta te Grgurić Lorena, dok su brončanu medalju osvojili Šipoš Jona, Pastierik Laura, Švajda Lorena, Antunović Sara, Grgić Ivana, Lukas Domagoj, Lukas Vanessa, Lučić Marija te Šimić Antonio.

Judo klub „Kutjevo“ sa sekcijom Čaglin po prvi puta je bilo na postolju u ekipnom poretku osvojivši 5. mjesto u konkurenciji 49 klubova. 

Judo klub „Judokan“ Požega osvojio 18 medalja

Ekipa domaćina okitila se sa 18 medalja, 8 zlatnih, 4 srebrene i 6 brončanih medalja.

Zlato su osvojili Dea Pečur, Rafael Skeledžić, Leon Galović, Ante Knez, Šimun Begović, Angelica Legac, Niko Radić i Nikola Raguž. Srebro su osvojili:Šimun Begović, Jakov Begović, Dolores Devčić i Luka Obradović. Broncu su osvojili: Karlo Bistrica, Petar Čavajda, Monika Pavličević, Iris Šilobodec, Larisa Devčić i Domagoj Petrović. 

Judokan je ekipno osvojio prvo mjesto a za natjecanje su ih pripremali treneri Ivana Grbeš, Irenka Milobara i Dane Milobara.

Tekst/foto: Vanja Protić