Subota, 01 Listopad 2016 19:32

Derbi zasluženo pripao boljoj Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 7. kolo

SLAVONIJA – SLAVIJA 2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 500. Sudac Babić (Varaždin) 6, pomoćnici Bacinger i Šprem.

STRIJELCI: 1:0 – Grgić (19), 2:0 – Smojvir (37), 2:1 – Jakovljević (90).
SLAVONIJA: Vasić, Kurbalić, Grgić, Jos. Neruda (od 90. Božić), Majstorović, Boban, Sokić, Nović (od 90. Plešić), Jakešević, Podobnik, Smojvir (od 78. Karačić). Trener Robert Špehar.

SLAVIJA: Blašković, Kvaternik, Gomerčić (od 65. H. Ančurovski), Ognjenčić (od 66. Itrak), Mikić, V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić (od 77. Starčević), Jakovljević. Trener Dalibor Bognar.
IGRAČ UTAKMICE: Mario Majstorović.

Županijski derbi privukao je po lijepom vremenu preko 500 gledatelja na stadion Slavonije. Već na početku utakmice se moglo primijetiti da su oba trenera odlučila igrati na sigurno i bez većih rizika tražiti povoljan rezultat. U prvom poluvremenu Slavonija je bila bolja i zasluženo stekla vodstvo od 2:0. Prvi pogodak za Slavoniju postigao je mladi Grgić u 19. minuti nakon što je s desne strane korner izveo Jakešević. Lopta je ubačena pred gol gostiju i neodlučnost obrambenih igrača Slavije iskoristio je Grgić, koji je glavom loptu poslao u mrežu s 4 metra od gol linije. Drugi pogodak Slavonija je postigla u 37. minuti iz najljepše akcije na utakmici. Na sredini terena gostiju loptu je prihvatio Majstorović, koji je proigrao Bobana a ovaj je odlično poslužio Smojvira koji je manirom pravog strijelca šutirao s oko 17 metara u donji desni kut Blaškovića koji je bio nemoćan spriječiti lopti put u mrežu. Slavija praktički u cijelom prvom poluvremenu nije uputila niti jedan udarac u okvir vrata Slavonije.

U drugom poluvremenu Slavonija zadovoljna vodstvo "zatvorila" je igru, a Slavija nije znala naći put prema golu domaćina sve do posljednje minute kada je I. Peharda iznenadio obranu Slavonije utrčavanjem iz obrane domaćih nogometaša koji su se opustili i poslao loptu po zemlji pred gol gdje ju je prihvatio Jakovljević i skrenuo u mrežu. Slavonija je potpuno zasluženo došla do pete prvenstvene pobjede i novi trener Robert Špehar zaslužuje čestitke za dosadašnji rezultat plavih s Orljave i 16 uknjiženih bodova. Ovim porazom Slavija se dovela u vrlo ozbiljan položaj pri dnu tablice sa samo šest bodova.

Tekst: J. N. Foto: Vanja Protić