Nedjelja, 18 Rujan 2016 10:28

Uvjerljiva pobjeda Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - Istok - 5. KOLO -

SLAVONIJA – VIŠNJEVAC 4:0

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Vargović (Virovitica), pomoćnici Gašparić i Lončar.

STRIJELCI: 1:0 -Jakešević (6), 2:0 – Jakešević (10), 3:0 – Nović (42), 4:0 – Smojvir (71).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 20. Smojvir), Kurbalić, Majstorović, Boban, Včelik, Sokić (od 69. Božić), Nović, Jakešević, Matić (od 58. Plešić), Podobnik. Trener Robert Špehar.

VIŠNJEVAC: Anić, Vranješ, Andabak, Vidačić, Bulić, Šimašek, Vrdoljak (od 73. Kyungchan), Žitnjak (od 46. Mihajlović), Maganjić, Marković, Kvesić (od 63. Ivković). Trener Antonio Šarić.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jakešević (Slavonija).

Nogometaši Višnjevca nekako su postali "mušterije" plavima s Orljave. Unatrag nekoliko godina iz Požege odlaze pognute glave pa je tako bilo i u ovom susretu. Slavonija je odigrala onoliko koliko je bilo potrebno i za neku blistaviju igru koja nije prezentirana bilo je opravdanja u vrlo sparnom i "teškom" vremenu. Ipak na početku utakmice Slavonija je pokazala da je će bodovi ostati u Požegi. U 6. minuti dvije prilike za Slavoniju. Prvu nije iskoristio Pavelić i sa svega 2 metra nije uspio ugurati loptu u mrežu Višnjevca, ali odmah u slijedećem napadu Jakešević je dobio loptu od Majstorovića polu desno na rubu kaznenog prostora gostiju i gađao gornji desni kut Anića, koji je bio nemoćan i Slavonija je povela. U 10. minuti povećanje rezultata. Boban je petom proigrao Jakeševića gotovo na istoj poziciji no sada Jakešević gađa donji desni kut i pogađa za 2:0. Gosti su se ograničili na obranu i vratar Slavonije Vasić gotovo nije imao niti jedan šut za braniti. U finišu prvog poluvremena Slavonija je povećala vodstvo. Včelik je s desne strane centrirao pred gol gostiju na drugu stativu. Nović je uputi loptu prema golu Anića, no na tom putu lopta zahvaća jednog igrača gostiju i vara Anića i po treći puta se trese mreža Višnjevca. Gosti anemični i sve njihove napade obrana Slavonije neutralizira. U 57. minuti Slavonija je mogla postići četvrti pogodak nakon što je Nović probio lijevu stranu te odigrao povratnu loptu na Jakeševića, koji umjesto da loptu pošalje s 4.-5. metara u prazan gol pogađa stativu i lopta se odbila u polje. Tek u 70. minuti gosti su prvi puta ozbiljnije zaprijetili. Centaršut nakon kornera jedan gostujući igrač glavom šalje loptu s 6.-7. metara ravno u ruke Vasića. U 71. minuti Boban je pobjegao obrani Višnjevca po lijevoj strani, uočio je pred golom gostiju mladog Smojvira koji s 6.-7. metara zakucava loptu u mrežu za 4:0. Slavonija je imala još jednu 100% priliku za pogodak u 83. minuti. Smojvir je "podvalio" loptu Bobanu koji je izbio sam pred vratara Anića no slabo je završio akciju i Anić je uspio spasiti svoja vrata. Pobjeda Slavonije je mogla biti uvjerljivija no i 4:0 je vrlo dobar rezultat.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić