Srijeda, 14 Rujan 2016 11:29

Glavica će ponovno biti poprište oktana i velikih brzina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO HRVATSKE U CESTOVNIM MOTO UTRKAMA -

POŽEGA – Moto klub Požega Promet organizator je Međunarodnog otvorenog prvenstva u cestovnim moto utrkama koje su se tradicionalno održava na Autodromu Glavica ovog vikenda, 16. i 17. rujna. Generalni pokrovitelj utrka je grad Požega, a utrka se vozi i uz Dan hrvatskih branitelja požeško-slavonske županije.

Zadovoljstvo što se Moto klub Požega Promet ovaj puta istakao kao samostalni organizator, izrazio je tajnik kluba Zlatko Jaroš, najavljujući osamdesetak vozača, uzbuđujuće vožnje, a Glavica će ponovno biti poprište oktana i velikih brzina. Treninzi započinju u subotu od 9-15 sati, utrke od 15,30 do 19,00 sati, a u nedjelju utrke traju od 10 – 18 sati. Voze se četiri utrke u četiri kategorije, pa će uzbuđenja biti na pretek, najavio je Jaroš.

Od Požežana sudjeluju u utrkama veterani Krešimir Pavelić i Igor Zubić, koji je u trenutnom plasmanu 2., a kako se u dvije utrke može osvojiti do 50 bodova, nada se unatoč jakoj konkurenciji popraviti svoj poredak. Pavelić je također prošle godine odlično vozio na treningu, vodio u utrci, no završio je nezgodnim padom, te ostao bez bodova. Obojica su izrazila svoje žaljenje što nema puno mlađih vozača, koji nemaju prilike, isto kao i oni, redovno trenirati na Glavici, jer taj objekt je u cijelosti zatvoren za javnost ili za treninge cijele godine. Mlade vozače motora treba odvesti s ulica i prometnica, gdje se često natječu, kao na Krndiji, te im tako spasiti živote, a omogućiti da pokažu svoj talent i svoju hrabrost na oktanskim jurilicama.

Tekst/foto: Vladimir Protić