Ponedjeljak, 12 Rujan 2016 11:20

Puno propuštenih prilika Slavonije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 4. KOLO -

MLADOST – SLAVONIJA 1:0

ŽDRALOVI – Igralište Brdo. Gledatelja 150. Sudac Babić (Varaždin).

STRIJELAC: 1:0 – Maras (9).

MLADOST: Srbljanović, Kukec, Renić, Mlinarić, Sučić, Trupac (od 90. Markuz), Grgić, Maras, Piragić (od 59. Pleić), Ružičić, Sabljić (od 87. Bošnjak). Trener Nikola Papac.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda (od 70. Včelik), Kurbalić, Jos. Neruda, Plešić (od 76. Smojvir), Boban (od 64. Ivanović), Sokić, Nović, Jakešević, Podobnik. Trener Robert Špehar.

Slavonija je doživjela prvi poraz u ovom prvenstvu na gostovanju u Ždralovima. Treba istaći da su domaćini sretno došli do bodova, jer cijelu utakmicu su branili rano stečeno vodstvo. U 9. minuti nakon kornera na prvu stativu utrčao je Maras i glavom skrenuo loptu u mrežu. Nakon toga na terenu je bila samo jedna momčad i to Slavonija, no najistaknutiji je domaći igrač bio vratar Srbljanović, koji je obranio čak pet teških lopti koje igrači Slavonije nisu uspjeli spremiti u mrežu domaćina. Pavelić i Nović su dva puta bili u prilici zatresti mrežu, a Podobnik jednom u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu strijelci su mogli biti Jakešević i Sokić. Dobra igra Slavonije na žalost nije okrunjena pogotkom i barem bodom, ali ako se ovako nastavi igrati i zalagati doći će i željeni rezultati. Sada je potrebno strpljenja, i više koncentracije u završnici akcija, jer igrači Slavonije su pokazali da znaju, mogu i hoće i s toga glavu gore. Novi izazov za igrače Slavonije je u subotu kada na svom igralištu dočekuju nekadašnju momčad trenera Roberta Špehara Višnjevac.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija