Nedjelja, 11 Rujan 2016 10:42

Slavija poražena od boljih Međimuraca

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 4. KOLO -

SLAVIJA - MEĐIMURJE 0:2

PLETERNICA - Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 150. Vrijeme sunčano. Sudac Ivan Kurbaša, pomoćnici Nikolić i Vučko.

STRIJELCI: 0:1 - Erić (37), 0:2 - Golik (84).

ŽUTI KARTONI: V. Ančurovski, R. Bognar (Slavija), Ivanović, Kćira (Međimurje).

SLAVIJA: Petković, Jakovljević, Ognjenčić (od 64. R. Bognar), I. Peharda, M. Peharda, Gomerčić, Mikić, V. Ančurovski, Jelčić, H. Ančurovski. Trener Dalibor Bognar.

MEĐIMURJE: Šafarić, Hranilović, Branilović, Marcijuš, Šimek (od 90. Pajić), Golik, Ivanović (od 90. Pavlović, Kćira, Erić, Ćorić (od 80. Mesarić), Šimunić. Trener Mario Kovačević.

IGRAČ UTAKMICE: Gordan Golik (Međimurje).

Međimurje je slavilo u Pleternici u jednoj vrlo dobroj utakmici za koju su zaslužna oba takmaca. Čakovčani su se od prve minute postavili u skladu s renomeom branitelja naslova pa smo u većini utakmice gledali ravnopravnu borbu između dva tehnički i taktički odlično obučena kolektiva. U igri s puno točnih odigravanja, čvrstih duela i dobrog pokrivanja terena protivnici nisu dozvolili jedan drugom stvoriti puno prigoda. Tako smo na prvo pravo uzbuđenje čekali do 35. minute kada na dodavanje Mikića Vinko Ančurovski lijevom vanjskom šutira malo pored vratnice. U idućem napadu gost je poveo. Nakon udarca Ivanovića lopta se sretno odbila do Erića koji je na svoju sreću loše zahvatio loptu desnom nogom pa je uhvatio Petkovića u raskoraku i pogodio po zemlji u bliži kut. Učinili su Slavijaši sve u svojoj moći kako bi došli do izjednačenja, imali su jedan period nadmoći i pritiska, ali nisu ga materijalizirali pa su na kraju i kažnjeni zbog prevelike želje za izjednačenjem. Gosti su iskoristili puno prostora kojega su im domaći ostavljali te iz jedne kontre izborili najstrožu kaznu koju je mirno realizirao Gordan Golik koji je prezentirao izvedbu na prvoligaškom nivou. Obrana gostiju predvođena čvrstim Kćirom na vrijeme je zaustavljala sve pokušaje domaćih i nije im dopustila postići pogodak čemu već dugo nismo svjedočili na stadionu SZ Šivo. Najbolju prigodu za Slaviju imao je stoper Ivan Peharda koji se prekomandiran u vršak napada izborio za udarac u kaznenom prostoru no bio je za malo neprecizan.

Tekst/foto: A. Protić/P. Čuljak