Četvrtak, 08 Rujan 2016 09:24

Odlična igra Slavonije, ali samo bod

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 3. KOLO -

SLAVONIJA – ĐAKOVO 1:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Bundović (Bjelovar). Pomoćnici Sanja Rođak- Karšić i Mario Đođ.

STRIJELCI: 1:0 – Pavelić (31), 1:1 – Nikolić-Kovačić (89).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić (od 83. Smojvir), Jan Neruda, Kurbalić, Josip Neruda, Majstorović, Boban, Sokić, Nović (od 73. Karačić), Jakešević, Podobnik. Trener Robert Špehar.

ĐAKOVO CROATIA: Gavnjak, Novoselić, Križanović, Mišić (od 69. Stipanović), Milardović, Galičić (od 75. Nikolić-Kovač), Muhamed Saalih, Nikolić, Bogdanović, Jesus Oliviera (od 69. Penava), Šimičić. Trener Antun Labak.

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

Iako je bio radni dan na igralištu Slavonije okupilo se oko 150 gledatelja, koji nisu zažalili što su popodne proveli na igralištu kraj Orljave. Iako je utakmica završila bez pobjednika 1:1, gosti iz Đakova mogu otići u katedralu i platiti misu. Slavonija je prvo poluvrijeme odigrala jednu od najboljih utakmica unatrag 3-4 godine. Do pogotka u 31. minuti koji je postigao najbolji igrač utakmice Pavelić stvorija je četiri čiste prilike no lopta nije htjela u mrežu đakovčana. U 9. minuti Pavelić je odlično uposlio Bobana koji je ušao u kaznerni prostor gostiju polu lijevo. Vratar gostiju mu je pošao u susret, a šut Bobana je završio pored gola. U 19. minuti Pavelić je u kaznenon prostoru Đakova napravio pravu bravuru i proturio loptu kroz noge Muhammadu Saalihu, centrirao na dva tri metra od golmana Gavljaka, a Majstorivić je za "dlaku" glavom bio kratak i Gavljak je presjekao centaršut. Nova prilika Slavonije u 25. minuti. Kurbalić je centrirao pred gol gostiju. U skoku je bio najviši Podobnik, no njegov šut glavom s oko 8.-9. metara završio je pored lijeve stative Gavljaka. U istoj minuti nova prilika za Slavoniju. Jakešević je centrirao pred gol gostiju, a Pavelić loptu zahvaća glavom i kada se već mislilo da je lopta u mreži, stativa se ispriječila i lopta se odbila u polje. Slavonija igra odlično, a gosti praktički nisu došli u priliku da ozbiljnije zaprijete vrataru Vasiću koji zbog toga nije niti ocjenjen.U drugom poluvremenu u 53. minuti prva prilika za Slavoniju u drugom poluvremenu, ali Pavelić nije bio uspješan u realizaciji. U 65. minuti Jakeševića je u kontru izbacio Boban. Jakešević je prošao s desne strane, izvukao s vrata Gavljaka i prevario i njega, ali je lopta malo pobjegla pa je s gol aut crte pokušao vratiti loptu do Pavelića, no obrana Đakova je uspjela loptu izbaciti u korner. I kada se najmanje očekivalo gosti su izjednačili. Igrala se 89. minuta, a slobodan udarac nešto malo bliže od sredine terena izveli su gosti ubacivši loptu u kazneni prostor Slavonije. Igrači Slavonije su malo "zaspali" i u gužvi lopta se odbila do Nikolić-Kovača, koji je nekih 5.-6. metara od Vasića šalje u donji desni kut i poravnava rezultat. Umjesto da odu s punom mrežom golova u Đakovo nose bod veliki kao đakovačka katedrala. No i to je nogomet, a igrači Slavonije mogu žaliti za propuštenom pobjedom. Gledatelji su vidjeli kombinatornu i tehnički dotjeranu igru Slavonije i to je veliki pomak u odnosu na prošlu godinu i garancija da će na igralištu Slavonije biti više gledatelja.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić