Utorak, 23 Kolovoz 2016 12:04

Uspješni mladi sportaši na prijemu kod gradonačelnika Neferovića

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŽANI POSTIGLI ZAPAŽENE REZULTATE NA SPORTSKIM IGRAMA MLADIH U SPLITU -

POŽEGA - Mladi požeški sportaši i ove su godine bili uspješni na završnici Sportskih igara mladih održanoj u Splitu tijekom kolovoza. S osvojena 3 odličja još jednom su pokazali kako je Požega grad sporta jer sigurno nije bilo lako izboriti se za medalje na natjecanju koje okuplja više tisuća djece i mladih iz cijele Hrvatske.

U Gradskoj vijećnici danas ih je primio gradonačelnik Vedran Neferović kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

- Naš grad također je domaćin jednoga dijela natjecanja Sportskih igara mladih te smo se stoga potrudili da u gradu imamo terene na kojima se mogu provoditi ta natjecanja, sa svim onim sadržajima koji su potrebni za sport i za vas mlade. Izuzetno sam ponosan i na sve vas, kao i na vaše trenere, voditelje i nastavnike u školama koji rade s vama jer je ovo pokazatelj kako se zalaganjem, entuzijazmom i ljubavlju prema sportu može puno toga postići - poručio je gradonačelnik Neferović.

Zlatnu medalju osvojili su malonogometaši NK Slavonije u kategoriji 2005. godište i mlađi koji danas putuju na Međunarodnu završnicu, srebrnu medalje osvojile su odbojkašice ŽOK Vallis Aurea dok se ekipa Vatrenih strijela OŠ Julija Kempfa i ove godine izborila za medalju u graničaru, i to onu brončanu.

- Bez potpore Grada Požege i sredstava koja su uložena u sam projekt organizacije Sportskih igara mladih vi, djeco, ne biste mogli svoje sposobnosti predstaviti na državnoj završnici, a nogometaši i na međunarodnoj završnici. Nadamo se da će sljedeće godine i ostali sportovi doći do prvoga mjesta - rekao je Alen Ivanović, voditelj Sportskih igara mladih u Požegi.

Sportske igre mladih, najmasovnija su sportsko amaterska manifestacija u ovom dijelu Europe, a organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije i ove godine obilježavaju jubilarnu 20. godišnjicu.

Tekst/foto: A. Protić