Srijeda, 03 Kolovoz 2016 12:13

Čestitke i cvijeće od požeškog gradonačelnika Neferovića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŽANKA MAJA GRDIŠA - EUROPSKA PRVAKINJA U SAMOSTRELU -

POŽEGA - Dugogodišnja sportašica u streljaštvu, Maja Grdiša, članica Streljačkog kluba Požega, postigla je jedan od najvećih svojih rezultata, te kao član reprezentacije Hrvatske u gađanju samostrelom osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, IMG 4763te titulu europskih prvaka. Tri Hrvatice postigle su odličan rezultat u Zurichu prošlog mjeseca i popele se na najviše postolje. Povodom tog velikog uspjeha Maju Grdišu primio je i čestitao joj uz cvijeće požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

Bio je to srdačan susret jer je gradonačelnik Neferović prvakinju Maju pratio još u školskim klupama dok je predavao tjelesni odgoj. - Veliko mi je zadovoljstvo ugostiti Maju budući da njezin rad i uspjeh u samostrijelu pratim već godinama. Grad Požega ima nekoliko sportaša za koje bismo mogli reći da su „obiteljski projekti“. Ulaganje, rad i treniranje u pojedinačnim sportovima često ostaju neprimijećeni, a za našu sredinu postižu izuzetno kvalitetne rezultate i promoviraju grad Požegu. Uvjeti za sve sportove u gradu nisu adekvatni jer jednim dijelom njihove uvjete i širinu njihovih mogućnosti diktiraju i financijski kapaciteti. No, pokazuje se kako se radom i upornošću svejedno može postići izvrstan rezultat – rekao je gradonačelnik Neferović i poželio Maji puno uspjeha u nastavku njezine sportske karijere.

IMG 4767Maja Grdiša u pojedinačnom nastupu osvojila je 8. mjesto na Europskom prvenstvu, a o samom natjecanju je rekla: - Atmosfera je bila dosta opuštena, nisam imala neku tremu iako je konkurencija bila dosta velika jer su tamo bili i svjetski prvaci, a nije nas ni vrijeme baš poslužilo. Nismo imali mjesta za treninge u klubu u Požegi na početku, možda ih nije bilo dovoljno, a da je trener išao sa mnom vjerujem da bi rezultat bio znatno bolji. Stekla sam iskustvo u ovih deset godina, no opet sama ne vidim sve svoje greške koje možda trener za vrijeme natjecanja uspije vidjeti. Nadam se da ću se iduće godine plasirati na svjetsko prvenstvo koje se održava u Osijeku i postići još bolji rezultat - rekla je Maja, koja sada očekuje i podršku trenera, oca Petra Bosanca, pošto je natjecanje u Hrvatskoj i nije daleko.

Tekst/foto: Vladimir Protić