Utorak, 14 Lipanj 2016 10:09

Pobjednici HNK Rijeka i NK Osijek

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1. KUP NK SLAVONIJA 2016. ZA STARIJE PIONIRE I KADETE -

POŽEGA - Nakon malonogometnog turnira NK Slavonija, koji se igra u veljači u kategoriji limača, na kojem nastupaju i prvoligaši, Škola nogometa grada Požege i NK Slavonija od ove godine organizator je još jednog turnira pod nazivom "Kup NK Slavonija" za starije pionire i kadete koji se održao na Sportsko rekreacijskom centru u Požegi i igralištu NK Slavonije. Na prvom kupu NK Slavonija nastupila je u svakoj kategoriji sa šest ekipa, a na kup su se odazvala i četiri prvoligaša HNK Rijeka, NK Osijek, NK Slaven Belupo i HNK Cibalia. Oformljenjem Škole nogometa grada Požege i rezultatima postignutim u dvije godine rada grad Požega je već dobio svoje mjesto na karti Hrvatske, kao budući centar za razvoj mladih igrača i to potvrđuje dolazak čak četiri prvoligaša u Požegu, te veliki broj poziva da mlađe kategorije škole nogometa grada Požege i NK Slavonija budu sudionici raznih turnira diljem Hrvatske. Na odličnim terenima NK Slavonija i Sportsko rekreacijskog centra moglo se vidjeti preko 200 mladih nogometaša, što nije promaklo skautima prvoligaških klubova, koji su iz prikrajka gledali utakmice i sigurno je u njihovim bilježnicama zapisano nekoliko imena. Na igralištu NK Slavonija igrana je kategorija starijih pionira i pobjednik je dobiven tek nakon jedanaesteraca. Više sreće od HNK Cibalia imali su stariji pioniri iz HNK Rijeka te su osvojili prvo mjesto i pehar organizatora NK Slavonija, dok je pehar za prvo mjesto u kategoriji kadeta pripao ekipi NK Osijek. Na kraju turnira svi treneri su izrazili samo pohvale na organizaciju turnira i terene na kojima su djeca igrala, te već sada potvrdili svoj dolazak i sudjelovanje na 2. Kupu NK Slavonija 2017. godine.

Rezultati stariji pioniri: HNK Cibalia - Hypo limač (Osijek) 9:1, NK Slavonija - HNK Rijeka 0:5, NK Slaven Belupo - Hypo limač 4:0, NK Slavonija - NK Osijek 0:4, NK Slaven Belupo - HNK Cibalia 0:4, HNK Rijeka - NK Osijek 2:2, NK Slavonija - Hypo limač 3:0, NK Osijek - NK Slaven Belupo 0:0 (10:9 pen.) HNK Rijeka - HNK Cibalia 0:0(4:2 pen.)
Redoslijed: 1. HNK Rijeka, 2. HNK Cibalia, 3. NK Slaven Belupo, 4. NK Osijek, 5. NK Slavonija, 6. Hypo limač.

U kategoriji kadeta bilo je vrlo interesantnih utakmica i uglavnom su barem što se rezultata tiče ekipe bile dosta izjednačene. Pobjednik kupa za kadete je ekipa NK Osijek, koja je u finalu nakon što je susret NK Osijek i HNK Cibalia završen bez pobjednika bila uspješnija u izvođenju kaznenih udaraca, pa su tako osvojili pehar za prvo mjesto.

Rezultati kadeti: NK Slavonija - HNK Rijeka 1:1, NK Osijek - NK Požega 4:0, HNK Rijeka - HNK Cibalia 1:2, NK Osijek - NK Slaven Belupo 1:0, NK Slavonija - HNK Cibalia 0:1, NK Slavonija - NK Požega 0:1, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo 0:0 (4:3 pen.), HNK Cibalia - NK Osijek 0:0 (1:3 pen.)
Redoslijed: 1. NK Osijek, 2. HNK Cibalia, 3. HNK Rijeka, 4. NK Slaven Belupo, 5. NK Požega, 6. NK Slavonija.

Tekst: J. Neferović Foto: Vanja Protić