Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016 11:41

Tim Osvježenje poraženo u prvoj utakmici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KVALIFIKACIJE ZA MEĐUŽUPANIJSKU NOGOMETNU LIGU -

TIM OSVJEŽENJE - SLOGA 1:4

PLETERNICA – Igralište S.Z. Šivo. Gledatelja 500. Sudac Ivan Zeko-Pivač (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 – Bungić (61), 0:2 – Bungić (75), 0:3 – Bokan (78), 1:3 – B. Banožić (86) 1:4 – Bungić (90).

TIM OSVJEŽENJE: Klasić, Andričić, Brnčić (od 88. Larma), M. Banožić, T. Banožić, Sesar (od 80. Borevac), Rotim (od 82. Vidović), Šporčić (od 86. Šimunović), I. Papak (od 72. Maljković), M. Papak, B. Banožić. Trener I. Papak.

SLOGA: Kao, Bilešić, Kulundžić, Kašljević, Lukšić, Blazina (od 78. Ruškan), Mat. Vlaović (od 60. Bokan), Mar. Vlaović (od 61. Oršulić), D. Bungić, Menegoni (od 53. Bungić), Rodić (od 70. Kovačević). Trener Ivo Babić.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Bungić (Sloga).

Zanimljiva nogometna predstava u Pleternici pred oko 500 gledatelja, u kojoj su na kraju gosti iz Nove Gradiške otputovali kući s velikom prednošću i možemo praktično reći da su na milimetar od ulaska u MŽNL. Prvih 30-ak minuta susreta proteklo je u ispitivanju 13383766 1047401912006243 1593494107 osnaga s nekoliko dalekometnih pokušaja s obje strane koji nisu zadali veće probleme vratarima. Kod gostiju je najopasniji bio omaleni napadač Ivan Rodić koji je radio velike probleme domaćoj obrani, no bez konkretnog učinka. Najopasniji je bio u 29 minuti kada je iskosa s lijeve strane dobro pucao, no lopta je prohujala pola metra od grede Klasićevog gola. U 39. minuti nevjerojatni promašaji domaćih u 3 navrata, najprije je Brnčić pucao s lijeve strane, potom se lopta od golmana Kao odbija do Ive Papka koji se ne snalazi najbolje, pa mu Kao uspijeva uči u šut, lopta se ponovno odbija do igrača Tim osvježenja Šporčića koji dobro puca prizemnim udarcem no Kao i treći puta spašava bravuroznom obranom. 

U drugo poluvrijeme domaći ulaze angažiranije, imaju laganu inicijativu, i ponovno se Ivo Papak nalazi u odličnoj šansi, no ono što inače lakoćom zabija sada glavom šalje pored gola. Nakon 15-ak minuta nastavka gosti preuzimaju inicijativu i dolaze do visokog slavlja. Preokret je krenuo ulaskom dvojca s klupe, Bojana Bokana i Filipa Bungića. Bokan je u doslovno drugom dodiru s loptom fenomenalno uposlio Bungića koji vrhom kopačke matira istrčalog Klasića. Drugi pogodak Bokan je sam zabio, pa započeo akciju i za treći. Taj treći pogodak bila je slična situacija kao u završnici prvog dijela za domaće, no Bungić je spretno i sretno ugurao loptu u mrežu pokraj zbunjene obrane Kuzmičana. Za domaće je nakon odličnog prodora Šporčića zabio Benjamin Banožić, da bi fenomenalnu predstavu svojim trećim pogotkom okrunio Filip Bungić u samoj završnici, u sudačkom dodatku. Zaista se rijetko viđa da dvojac rezervnih igrača ovako odluči 13401335 1047401758672925 571392282 nutakmicu, Bungić je u igru ušao u 53. minuti i zabio pogotke u 61., 75. i 90., a Bokan je ušao u 60. minuti, i do kraja upisao pogodak u 78. i dvije asistencije – impresivno!

- Mi smo dali sve od sebe, nekakvih 65-70 minuta smo se odlično držali, stvorili dosta odličnih prilika ali ih nismo iskoristili, a u toj završnici gosti su pokazali da su tjelesno spremnija momčad i to je na kraju presudilo pobjednika. Od srca čestitam Slogi na pobjedi, a mi idemo u Novu Gradišku odigrati još jednu poštenu utakmicu, dati sve od sebe pa kako bude – rekao je trener/igrač Tim Osvježenja Ivo Papak.

- Prvo poluvrijeme je bilo teško, tvrdo, oni su imali malo bolje prilike no ostalo je 0-0. Kada smo ih otvorili onda je bilo lakše, mislim da smo zaslužili pobjedu. Utakmica je bila zanimljiva, dobra, suđenje stvarno vrhunsko, stadion prekrasan, zaista jedan prelijepi nogometni dan. Mi imamo definitivno ambiciju igrati MŽNL, naravno moramo je potvrditi na terenu u uzvratu, iako imamo veliku prednost nije gotovo – rekao nam je Ivo Babić, trener Sloge.

Tekst/foto: M. Jozić/A. Protić