Nedjelja, 29 Svibanj 2016 00:27

Slavonija teško stradala od Koprivnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 29. kolo -

SLAVONIJA – KOPRIVNICA 0:4

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Škobić (Osijek), pomoćnici Škrobar i Jurić (oba Osijek).

STRIJELCI: 0:1 – Leko (32), 0:2 – Haračić (48), 0:3 – Tucaković (64.-11m), 0:4 – Leko (79).

SLAVONIJA: Blažević, Franjić, (od 40. Nović), Jurić, Karačić, Včelik, Sokić, Ivanović, Jakešević, Grbeš (od 66. Plešić), Matić (od 46. Smojvir), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

KOPRIVNICA: Tihelka, Tucaković, Brcković, Leko, Ivanković (od 75. Potrkoško), Tkalčić (od 81. Resler), Munivrana, Srpak, Harančić (od 70. Kovačić), Šarlija, Srbljinović. Trener Želimir Mešnjak.

IGRAČ UTAKMICE: Igor Tkalčić (Koprivnica).

Bez obzira u kakvom je sastavu nastupila momčad Slavonije, ovakav težak poraz i poniženje njeni navijači kojih je bilo stotinjak sigurno nisu očekivali. Gosti su od početka otvorenom igrom zadavali puno problema momčadi domaćina i samo ih je sreća spasila da nisu doživjeli teži poraz i veće poniženje pred domaćom publikom. Prvu priliku za vodstvo Koprivnica je imala u 9. minuti kada je Ivanović prošao po desnoj strani i odigrao povratnu loptu na sedam osam metara od Blaževića, no Haračić nije najbolje reagirao i Blažević je spasio svoja vrata. U 12. minuti IMG 9087Munivrana je uputio šut s oko 30 metara od gola Slavonije i na sreću domaćih nogometaša lopta je završila u gornjem dijelu desne stative. Nova prilika za goste u 16. minuti iz slične akcije kao u 9. minuti samo što je desnu stranu probio Haračić, a na povratnoj lopti je bio Leko, no Blažević je nogom uspio skrenuti loptu u korner. Leko je mogao postići pogodak u 18. minuti nakon slobodnog udarca i centaršuta, no lopta zahvaćena glavom otišla je preko grede. Slavonija se brani i nikako da uspostavi ravnotežu, a kada se počela oslobađati pritiska Koprivnice primili su pogodak, U 32. minuti Leko se odlučio na šut s oko 28 metara po zemlji u desnu stranu i za vratara Blaževića je bio neobranjiv, te je lopta završila u mreži domaćih nogometaša. U 35. minuti napad Slavonije po desnoj strani preko Včelika završio je centaršutom u pet metara od vrata gostiju. Ivanović je gurnut od jednog igrača Koprivnice i Škobić pokazuje na kazneni udarac. Najstrožu kaznu je izveo Grbeš baš kako je želio vratar Koprivnice Tihelka, koji je njegov šut obranio. Početkom drugog poluvremena gosti povećavaju rezultat. U 49. minuti Munivrana je napravio solo prodor po desnoj stani i kada je nanizao trojicu igrača Slavonije s gol aut crte odigrao je povratnu loptu na Haračića, kojem nije bilo teško postići pogodak s 3-4 metra. Gosti imaju inicijativu i igraju dok se domaći igrači pate i sa loptom i sami sa sobom. U 63. minuti nakon odlično složene kontre od tri četiri gostujuća igrača, Sokić “sapliće“ Munivranu u kaznenom prostoru Slavonije i sada kazneni udarac imaju gosti iz Koprivnice. Tucaković je bio precizan s 11 metara i gosti su povećali prednost na 3:0. Gosti u 72. minuti ponovno imaju prečku, a u 79. minuti Leko je na povratnu loptu odlično reagirao i s oko 18 metara šalje je u donji desni kut vratara Blaževića te postavlja konačni rezultat od 4:0 za Koprivnicu.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić