Subota, 14 Svibanj 2016 22:24

Pola tuceta slaboj Mladosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 27. kolo -

SLAVONIJA – MLADOST (A) 6:1

POŽEGA – Igralište NK Slavonija. Gledatelja 100. Sudac Vrabelj (Koprivnički Ivanec), pomoćnici Veljić (Kamešnica) i Plantak (Križevci).

STRIJELCI: 1:0 – Jurić (14), 2:0 – Matić (27), 3:0 – Pavelić (30), 4:0 – Podobnik (35), 5:0 – Matić (45), 6:0 – Smojvir (52), 6:1 – Y.Kim (89).

SLAVONIJA: Dumančić, Pavelić, (od 51. Smojvir), Jan Neruda, Tomić, Jo. Neruda (od 64. Plešić), Jurić, Sokić, Jakešević, Grbeš, Matić (od 46. Karačić), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

MLADOST: Kovačević, Augustinović, Eraković, Ivanković, Engelman, S. Kim (od 46. Y. Kim), Matanović, Lazanin (od 63. Markanović), Rezo, Čaić (od 46. Božić), Ljaljić. Trener nema.

IGRAČ UTAKMICE: Antonio Matić.

Slavonija je prema očekivanju dosta lagano došla do pobjede u susretu protiv posljednje momčadi na tablici Mladosti iz Antina. Do prvog pogotka čekalo se 14. minuta. Slavonija je imala napad preko Pavelića, koji je ubacio loptu u kazneni prostor gostiju. Na loptu je utrčao Jurić i zahvatio je s 5-6 metara dosta "traljavo", no prevario je vratara Kovačevića, ali na gol crti se ispriječio jedan obrambeni igrač Mladosti, koji je također nespretno reagirao i lopta mu je kroz noge završila u golu. Na 2:0 povisio je mladi Matić nakon što je korner izveo Pavelić s desene strane. Pavelić je uputio centaršut pred gol gostiju, na drugoj stativi je bio Matić i glavom poslao loptu kroz ruke vratara Kovačevića u mrežu. Nije se dugo čekalo i Slavonija je povisila rezultat na 3:0. U 30. minuti pred golom gostiju igrači Slavonije su se natjecali koji će loptu spremiti u mrežu gostiju. Obrana gostiju je izbijala loptu tri puta iz gola, a onda se ona odbila od grede do Pavelića, kojem nije bilo teško poslati je u mrežu s 5 metara. Pet minuta nakon pogotka Pavelića, slobodan udarac za Slavoniju s desne strane izveo je Pavelić. Podobnik je utrčao prema prvoj stativi i zahvatio loptu glavom te je poslao neobranjivo u mrežu nemoćnog Kovačevića. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Antonio Matić je postigao svoj drugi pogodak i peti za Slavoniju, nakon što je Jakešević izveo korner s desne strane, a Matić se ponovno našao na pravom mjestu i glavom postigao pogodak. U drugom poluvremenu ubrzo što je ušao u igru mladi Smojvir postigao je svoj prvi prvenstveni pogodak za seniore Slavonije. Jakešević je centrirao s lijeve strane pred gol Mladosti, gdje je utrčao Smojvir i s 4 metra poslao loptu u mrežu gostiju. Gosti su imali samo dvije prilike za pogodak i to u 77. minuti kada je Rezo slabo reagirao na loptu od Y. Kima, i u 89. minuti kada je najbolji igrač gostiju Y. Kim probio po lijevoj strani i s desetak metara iz kosa savladao mladog Dumančića te postavio konačan rezultat utakmice.

Tekst: J. Neferović Foto: A. Protić