Nedjelja, 01 Svibanj 2016 11:30

Autodijelovi Tokić osvojili Ožujsko kup

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OŽUJSKO KUP "POŽEGA 2016" -

VIDOVCI - Na novom igralištu s umjetnom travom koje se nalazi u sklopu sportskog objekta Nogometnog kluba Dinamo Vidovci jučer je odigrana završnica Ožujsko kupa "Požega 2016". Tijekom cjelodnevnog programa odigrane su utakmice osmine finala, četvrtfinala kao i utakmica za 3. mjesto i finale.

Naslov pobjednika osvojila je mlada ekipa "Autodijelovi Tokić" za koju su igrali igrači NK Tim osvježenje iz Kuzmice. "Tokići" su u finalu nakon penala bili bolji od Skenderovaca nakon što je susret nakon 20 minuta završio bez pogodaka. Mladi Kuzmičani tako su osim pehara osvojili i prvu nagradu od 10,000 kuna. Pobjednička ekipa nagrađena je i sa garniturom dresova u kojoj će nastupiti na velikoj državnoj završnici koja će se 28. i 29. svibnja održati u Dubrovniku, a koja će okupiti 12 pobjednika sa kvalifikacijskih turnira koji se održavaju tijekom travnja i svibnja diljem Hrvatske.

Za najboljeg igrača proglašen je mladi napadač Luka Rotim koji je za svoje Autodijelove Tokić postigao sedam pogodaka u šest odigranih utakmica. Uz Rotima za pobjedničku ekipu igrali su i Tomislav Banožić, Mislav Brnčić, Marko Banožić, Benjamin Banožić, Josip Banožić, Nikola Bulaja, Josip Barišić, Denis Kumpf i vratar Siniša Klasić.

Skenderovci su malo iznenađenje turnira jer su izbacili jake ekipe Sportala.hr i Mojito bara Internacional u četvrtfinalu i polufinalu ali su zasluženo došli do finala gdje su u lutriji penala izgubili prvo mjesto. Skenderovčani neće previše žaliti jer su i oni osigurali nastup u Dubrovniku 28. i 29. svibnja osvajanjem prvog mjesta u Katoličkoj ligi Požeške biskupije, a čija je završnica održana jučer u prijepodnevnim satima.

Najbolji strijelac turnira sa 10 pogodaka je Antonio Soldo, igrač Mojito bar Internacionala koji je osvojio treće mjesto svladavši Vallis Aureu rezultatom 3:1.

Ukupno je na turniru kroz pet natjecateljskih dana odigrano 52 utakmice koje su dobro vodili požeški nogometni suci Slaven Stojanović i Goran Bošnjak.

Nagrade za 3. mjesto Mojitu je uručio Jura Janković predstavnik Zagrebačke pivovare. Nagrade za 2. mjesto Skenderovcima je uručio Tomislav Čabraja, predsjednik NK Dinamo Vidovci. Nagrade za prvo mjesto Autodijelovima Tokić uručio je Mateo Beusan, poznato hrvatsko "Oko Sokolovo".

Program posljednjeg dana turnira je vodio poznati hrvatski glumac i voditelj Darko Janeš, a provedene su i brojne nagradne igre za gledatelje završnice "Ožujsko kupa Požega 2016."

Po završetku finala Nogometni klub Dinamo u svojim klupskim prostorijama organizirao je večeru za sve ekipe koje su nastupile na posljednjem danu turnira.

U utorak, 03. svibnja u Sportskim novostima će na dvije stranice biti detaljan izvještaj o Ožujsko kupu "Požega 2016".

Rezultati utakmica 5. dana Turnira - Subota, 30. 04. 2016.
Osmina finala
MNK Coloremajl – Vallis Aurea 0:0 (3:2p)
Parasan – Kronika Požeško-slavonska 0:0 (4:3p)
MNK Elektro dom –Autodijelovi Tokić 1:2 (Marko Krmpotić / Tomislav Banožić, Luka Rotim)
Rampa Spin Valis – Čiko Transport 4:0 (Zdenko Biondić 2, Goran Stevanović, Nikola Zirdum)
MNK Pleternica – Sportalo.hr 1:2 (Josip Šutić / Toni Hojsak, Tomislav Zelenika)
Skenderovci – Žuta podmornica 8:0 (Marko Đak 2 , Mihael Hlebec 2 , Marko Petrović 2, Mateo Janjić, Nikola Đak)
MNK Birtijca – MNK Viva 4:0 (Dario Majetić, Ivan Uvalić, Mario Kamenčak, Mato Marčinković)
Mojito bar Internacional – Košarkaški klub Požega 3:0 (Antonio Soldo 2, Saša Brblić)

Četvrtfinale
Vallis Aurea – Parasan 5:3 (Gojko Soldo 2, Ivica Malnar, Tomislav Mandić, Krešimir Krešić / Matko Jurčić 2, Blaž Supan)
Autodijelovi Tokić – Rampa Spin Valis 3:0 (Tomislav Banožić, Mislav Brnčić, Luka Rotim)
Sportalo.hr – Skenderovci 1:3 (Marijan Brekalo / Nikola Đak 2, Marko Đak)
MNK Birtijca – Mojito bar Internacional 0:1 (Antonio Soldo)

Polufinale
Vallis Aurea - Autodijelovi Tokić 3:3 (5:6p) (Stipo Martinović, Milan Marčinović, Gojko Soldo / Marko Banožić, Tomislav Banožić, Luka Rotim)
Skenderovci – Mojito bar Internacional 2:2 (5:4p) (Nikola Đak 2 / Tomislav Leopoldović, Antonio Soldo)

Utakmica za 3. mjesto
Vallis Aurea – Mojito bar Internacional 1:3 (Gojko Soldo / Tomislav Foro 2, Antonio Soldo)

Finale
Autodijelovi Tokić – Skenderovci 0:0 (3:2p).

Tekst: J. Bešlić Foto: A. Protić