Petak, 15 Travanj 2016 11:59

Slavonija i Slavija najveći derbi Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OČEKUJEMO SUBOTNJI SRAZ DVA TREĆELIGAŠA -

Nogometaše Slavije očekuje jedna od najzahtjevnijih utakmica kod susjeda u Požegi. Takve utakmice uvijek nose dodatni naboj i draž, donose podosta uzbuđenja i redovito privlače priličan broj gledatelja bez obzira u kojem se rangu klubovi nalaze i bez obzira na kojem mjestu na tablici prebivaju.

Nakon neugodnog poraza u Pleternici od vrlo dobre momčadi Koprivnice koja je očito u velikom nesrazmjeru igre i položaja na tablici, Pleterničani će put Požege na najveći derbi njihove županije. Poraz u Pleternici stigao je nakon gotovo tri godine u kojima nitko nije uspio savladati Slaviju. S porazom je došao i gubitak prve pozicije što za mladu Bognarovu momčad može biti i olakotna okolnost jer više nemaju imperativ čuvanja prve pozicije nego su sada lopticu prebacili na Međimurje.

Utakmicu u Požegi su najavili najbolji pleternički strijelac i nositelj prve pozicije „Žute majice“ Tomislav Žuljević. - Naravno da je ovo ipak drugačija utakmica nego kada se igra s nekim drugim, tu smo mi svi domaći, znamo se jako dobro, susrećemo se pa je naravno najslađe pobijediti susjeda i velikog rivala. U globalu to je još samo jedna utakmica na putu prema onom što mi želimo ostvariti, a to je obrana naslova prvaka. Pred sezonu je plan bio biti u sredini ljestvice, pobjeći od borbe za ostanak na sigurnu udaljenost i kada iz tog kuta gledamo možemo biti opušteni, no kada smo već došli u ovakvu situaciju naravno da želimo naslov prvaka, i sve ćemo napraviti da ga i osvojimo.

Derbi utakmicu prokomentirao je i bivši igrač Slavije, koji sada igra za Slavoniju, Valentino Podobnik. - Derbi je to, s druge strane je puno mojih bivših suigrača, bit će puno gledatelja. Sigurno je to zanimljivija utakmica od svih drugih. Naravno, pobjeda u derbiju nosi samo 3 boda, no nosi i zadovoljstvo, priliku za ona sitna podbadanja. Iskreno bih volio da Slavija obrani naslov, a evo po meni idealan scenarij je da u zadnjem kolu oni i Međimurje igraju utakmicu koja će odlučiti prvaka, pa neka Slavija u izravnom dvoboju pokaže da je zaslužila titulu. Bognarova momčad može do naslova, ali naravno da u Požegi nema popusta prema nikomu, pa niti prema Slaviji.

Tekst: P. Čuljak Foto: arhivska fotografija