Četvrtak, 07 Travanj 2016 09:39

Juniori Slavije poraženi u prvoj utakmici kupa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POLUFINALE HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA ZA JUNIORE PRVA UTAKMICA -

SLAVIJA – DINAMO 0:3

PLETERNICA - Stadion S.Z. Šivo, gledatelja 1000, sudac Bel (Osijek), pomoćnici Berger i Tomas.

STRIJELCI: 0:1 Fintić (8), 0:2 Rašić (18), 0:3 Kulenović (63).

SLAVIJA: Karlić, Starčević (od 85. Hel), Martinović (od 88. Mikšik), Marčinović, Gomerčić, Itrak, Šubara, Solić, D. Bognar, R. Bognar, Mikić. Trener: Damir Bognar.

DINAMO: Šemper, Hudeček, Gjira (od. 61. Đurasek), Kulenović, Kalaica, Plantak, Majić (od 46. Slunjski), Miklić (od 58. Đurić), Fintić, Rašić (od 73. Pasariček), Borovec (od 66. Kobayashi). Trener: Mario Cvitanović.

IGRAČ UTAKMICE: Matija Fintić (Dinamo).

U prekrasnoj atmosferi u Pleternici, pred 1000 gledatelja odigrana je zanimljiva utakmica polufinala Hrvatskog nogometnog kupa za juniore. Gostovala je jedna od najboljih juniorskih ekipa u Europi pa rezultat nije začuđujuć. Dojma smo da su mladi Pleterničani ipak odigrali ispod svojih mogućnosti, ali s druge strane stajali su U-19 reprezentativci Hrvatske koji su i bez glavnih aduta Brekala, More, Lovrena, Solde… rutinskom igrom svladali Slaviju. Dinamovci nisu pružili blistavu partiju, postigli su tri pogotka iz četiri udarca u okvir Karlićevog gola, ali su imali još nekoliko lijepih prigoda. Za Slaviju je najbolju propustio Mikić kod rezultata 0:2 nakon dodavanja Starčevića kada je iz obećavajuće prigode šutirao preko gola Šempera koji je već bio savladan. Priliku za popravak Pleterničani imaju 27. travnja kada gostuju na uzvratu u Maksimiru. Atmosfera i dekor dostojni prvoligaške utakmice, Dinamo je uvijek dobar magnet za gledatelje iz Pleternice i okolice, a po prvi puta sa stadiona S.Z. Šivo išao je prijenos uživo putem Slavonskobrodske TV.

Tekst: P. Čuljak Foto: A. Protić