Ponedjeljak, 04 Travanj 2016 11:46

Uspješan vikend okrunjen brojnim postoljima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BICIKLISTI LUKS RACING TEAM SUDJELOVALI U DVIJE UTRKE -

PREMANTURA - U subotu 02. travnja u Premanturi kod Pule održala se utrka svjetskog kalendara, u kategoriji UCI-C1, „Kamenjak Rocky Trails“. Na utrci koja je bila jako dobro organizirana i posjećena od svjetskih biciklista vozili su požeški biciklisti Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić, Mirko Budimlić i Nino Pavičić. U konkurenciji ukupno preko 350 natjecatelja, pokazali su da se provedenim zimskim pripremama približili vrhu.

IMAG0268Staza je ove godine bila nešto i izmijenjena s obzirom na prošlu godinu i sastojala se od start lapa u dužini od 2 km i kruga u dužini 3,7 km koji se protezao dio uz more i dio u šumi Kamenjak. Staza je puna tehničkih dijelova, kratkih i dugih uspona u spustova. - U jakoj međunarodnoj konkurenciji u kategoriji Veterani B nastupio je naš Krešimir Pavičić koji je u konkurenciji mlađih natjecatelja vozio dobru utrku od tri kruga, 13,1 km, i utrku je završio u top 10 i na devetom mjestu u konkurenciji hrvatskih natjecatelja. U isto vrijeme sa odmakom od 2 minute startala su i druga naša dva natjecatelja. U kategoriji Mlađi junior startali su Mirko Budimlić i Nino Pavičić. Mirko je startao iz prvog reda, a Nino iz drugog. Obojica su krenuli dobro i ostali u prvoj skupini koju je i predvodio naš Mirko Budimlić. Nakon start lapa Mirko pada na treće mjesto i vozi cijelu utrku na trećem mjestu dok Nino Pavičić ostatak utrke vozi na devetom ili desetom mjestu. U zadnjem krugu 500 metara prije cilja utrke Mirka prelazi natjecatelj iz Italije i Mirko završava utrku na vrlo dobrom četvrtom mjestu i od Hrvata na prvom mjestu dok Nino završava svoju prvu UCI utrku isto u top 10, na desetom mjestu i šesti natjecatelj iz Hrvatske – kaže predsjednik kluba Igor Marač.

IMAG0281U kategoriji Junior startao je Zvonko Pedić koji je samim startom dobio priznanje jer je u konkurenciji skoro 30 natjecatelja kategorije Junior bio jedini sa plasmanom na UCI rang listi i samim time je startao sa prve startne pozicije. - Po planu Zvonko je opravdao startnu poziciju i krenuo je prvi sa starta i u prvom dijelu start lapa prepušta vodstvo i kreće se u vodećoj grupi. U sredini start lapa dolazi do pada jednog bicikliste gdje se stvara gužva i Zvonko u toj gužvi gubi priključak za vodećom grupom. Kroz prvi i drugi krug Zvonko hvata priključak i penje se u plasmanu da bi ga u trećem krugu opet zadesila nesreća je u sredini trećeg kruga buši gumu na spustu i pola kruga gura bicikli dolazi do tehničke zone gdje mijenja zadnji kotač, ali u zadnjem krugu ne uspijeva dostići izgubljenu prednost. Utrku završava kao 22. i šesti od hrvatskih natjecatelja – ističe Marač.

SLAV. BROD - U nedjelju cijela ekipa seli u Slavonski Brod gdje su pojačani sa nastupom Mateja Skuzina. Vozila se prva utrka Slavonske brdsko biciklističke lige u Tvrđi u Slavonskom Brodu. Krešimir Pavičić je u kategoriji Veterani osvojio drugo mjesto. Matej Skuzin u kategoriji Elite osvaja 1. mjesto, Zvonko Pedić u kategoriji Junior također osvaja 1. mjesto i Mirko Budimlić u kategoriji Kadet osvajaj 1. mjesto, dok Nino Pavičić u istoj kategoriji osvaja 4. mjesto.

- Ovim vikendom je počela MTB sezona, a ista se za naš požeški biciklistički klub LUKS Racing team nastavlja utrkom u Grazu u Austriji koja se održava 24. 04. i koja je isto kao i utrka u Premanturi UCI C 1 ranga – zaključuje Marač.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Luks racing team