Ponedjeljak, 21 Ožujak 2016 13:48

Nikolina Prša i Valentin Vidović osvojili brončane medalje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BOKSAČKI KLUB GRACIANO POŽEGA NA PRVENSTVU HRVATSKE -

KUTINA - Završilo je Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe seniore i žene. Boksači BK Graciano iz Požege vratili su se iz Kutine sa dvije medalje.

- Prvo je u kategoriji do 60 kg Valentin Vidović osvojio broncu. U polufinalu je poražen od Marka Križanovića iz Zagrebačkog Gladijatora. Valentin je tako i sa ovog prvenstva donio odličje i tako postao najtrofejniji član Graciana sa ukupno 8 medalja sa državnih prvenstava. Po prvi puta imali smo predstavnicu i u ženskoj konkurenciji. Naša Nikolina Prša trebala je nastupiti u kategoriji seniorki i to do 48 kg. Nažalost uspostavilo se da je jedina prijavljena pa smo morali pristati nastupiti u slijedećoj težinskoj kategoriji -52 kg. Nakon što je ždrijebom već osigurala medalju poražena je u polufinalu od iskusne Željane Piteše iz Splita. Bili smo svjesni rizika i svih prednosti protivnice, iskustvo i masa. Na kraju je ispalo bolje od očekivanja: Nikolina je odboksala sve četiri runde i izgubila na bodove – ispričao je trener Željko Krpan.

Prošle subote član BK Graciano Mihael Jugović nastupio je u Premier ligi u Splitu i to za Slavonija tim. Pobijedio je Luku Lozu iz Splita i tako doprinio ukupnoj pobjedi Slavonaca 5:4. Osim Slavonije i Dalmacije u ligi se natječu još Zagreb i Istra. Ligu je moguće pratiti na sportskoj televiziji. U travnju je susret Slavonije i Istre u Puli.

Tekst: Vladimir Protić Foto: BK Graciano