Utorak, 15 Ožujak 2016 12:03

Juniori Slavije sutra igraju protiv Lokomotive za polufinale kupa

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1/4 HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA -

PLETERNICA - Izuzetno nadarena, talentirana i dobro vođena ekipa juniora Slavije 16. ožujka u 15,45 sati igra utakmicu četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa protiv zagrebačke Lokomotive pred svojim navijačima na stadionu Stjepan Zdenko Šivo.

Koliko su igrači trenera Damira Bognara doista dobri i kvalitetni govori podatak da tri puta u nizu nisu izgubili od svojih vršnjaka iz NK Osijek. Od prošla tri susreta dva puta su pobijedili i jednom odigrali neodlučeno. Dvije pobjede došle su u prvenstvenim susretima dok se neodlučeni rezultat dogodio u kupu. Nakon izvođenja jedanaesteraca uspješniji su bili mladi igrači iz Pleternice tako da možemo reći da su tri puta u nizu pobijedili favorizirane Osječane. Osječani se natječu paralelno na dva juniorska fronta, participiraju u I. HNL juniora i simultano u I. kvalitetnoj ligi mladeži središta Osijek. Njihovu dominaciju u kvalitetnoj ligi u pitanje mogu dovesti jedino igrači Cibalije kojih ove natjecateljske sezone nema tako da je doista rijetkost da im netko drugi otkine koji bod. Upravo to rade mladi Pleterničani rođeni 1997. i 1998. godine. Radi se doista o jednoj od najnadarenijih generacija mlađih kategorija NK Slavije u njenoj povijesti. Većina tih igrača već dugo trenira sa seniorima, a nekolicina njih su već standardni prvotimci. U vrlo čestim utakmicama sa županijskim ligašima redovito izlaze kao pobjednici, tek im je jesenski prvak Sloga uspjela „otkinuti bod“.

Nakon što su izbacili Osijek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca na isti način izbacili su još jednog prvoligaša iz kupa. Sesvete su bile idući protivnik, a nakon pobjede Pleterničani su se našli među osam najboljih momčadi u Republici Hrvatskoj. Izvlačenjem parova Pleterničani su doznali ime idućeg protivnika. U goste će im doći ekipa Lokomotive iz Zagreba, a kao mogući suparnici u bubnju su bili Hrvatski dragovoljac, Hypo limač, Inter, Gorica, Zadar, Lokomotiva i vrlo nadarena generacija Dinama koja je činila okosnicu naše reprezentacije u Čileu te ostvarila veliki rezultat u juniorskoj Ligi prvaka iz koje su nakon administrativne pogreške ipak morali odstupiti.

Trenutačna tablica I. kvalitetne lige u kojoj se Slavijaši natječu kazuje da su nogometaši Osijeka na vrhu sa svim pobjedama osim jednog poraza koji su im nanijeli upravo Pleterničani. Nogometaši Slavije zaostaju tri boda za prvoplasiranim i da nisu kiksali protiv Naška i Hypo limača mogli su okončati prvi dio kao jesenski prvaci.

Pred njima je velika utakmica kupa protiv vrlo kvalitetnog suparnika koji se nalazi u samom vrhu juniorske I. HNL. Na trećoj su poziciji, imaju isto bodova kao i drugoplasirana Cibalia te samo dva boda manje od odlične Dinamove ekipe. Dovoljan podatak s kakvim će suparnikom Pleterničani imati posla.

Ukoliko Pleterničani uspiju napraviti još jedan podvig plasirat će se u polufinale ovog natjecanja, među četiri najbolje juniorske ekipe, a u tom slučaju igraju se dvije utakmice tako da bi Pleterničani imali privilegiju još jednom gledati svoje mlade ljubimce na stadionu SZ Šivo.

Tekst/foto: P. Čuljak