Srijeda, 02 Ožujak 2016 09:13

Rukometaši uz puno muke upisali pobjedu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUKOMET MUŠKI: 2.HRL – istok - 14. kolo -

POŽEGA – NEXE 2 29:28 (13:13)

POŽEGA – Dvorana Tomislav Pirc. Gledatelja 100. Suci Knežević i Tunmuković (oba Vrpolje).

POŽEGA: Ćosić, Petrović, Grbeš, Vlašić, Kiš 7, Greganić 5, Balenović 1, Blagojević 1, D. Farkaš, Tomičić 5, Grgurić 10, Gelenčir, Mršić, L. Farkaš, Franjić, Čuljak. Trener Dario Anić.

NEXE 2: Kovačević, Ivanković 4, Bolanča 2, Knežić 8, Stošić, E. Vešligaj, P. Dundović, Rinčić, T. Dundović 5, L. Vešligaj 6, Hajmiler, Baričević, Malkoč, Popović 3. Trener Matko Zrilić.

Otvaranje utakmice nije puno obećavalo za domaće rukometaše. Gosti su vrlo lako došli do rezultatske prednosti od 2 pogotka i sve do pred kraj prvog poluvremena imali aktivan rezultat do 3 pogotka. U zadnjih pet minuta susreta počeo je nešto braniti Ćosić i to se odmah osjetilo na rezultatu i u završnicu prvog poluvremena Požega ulazi s 2 pogotka prednosti, no početničke tehničke greške igrača Požege su kažnjene od mladih igrača iz Našica i na odmor se otišlo sa rezultatom 13:13. U drugom poluvremenu gosti opet dolaze u rezultatsku prednost i Požega hvata zaostatak. Tako se igralo sve do 45. minute utakmice, a tada nekoliko tehničkih grešaka domaćih igrača i Nexe je došao do prednosti od tri pogotka razlike (19:22). Desetak minuta se ta razlika održavala, a u zadnjih pet minuta ponovno se razbranio vratar Požege Ćosić. Kod rezultata 26:26 mladi igrači Nexe u kratkom vremenu prave dvije tehničke greške i Požega dolazi u vodstvo od 28:26, da bi na kraju sretno i teško došli do pobjede od 29:28 i vrlo važna dva boda. Kod Požege se istakao Karlo Grgurić s 10 pogodaka, iako je u nekoliko navrata u čistoj situaciji bio neuspješan u realizaciji, dok se kod gostiju istakao Knežević.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija