Četvrtak, 18 Veljača 2016 10:37

Vallisice poražene na početku proljetne sezone

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

1. B HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA- sjever – 12. kolo -

POŽEGA – Odbojkašice ŽOK Vallis Aurea poražene su u 12. kolu 1. B. Nacionalne odbojkaške lige Sjever od OK Sisak rezultatom 1:3 (17:25, 21:25, 25:21, 21:25) u setovima. Susret je u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc pratilo pedesetak ljubitelja odbojke i navijača Vallisica. Nakon vodstva Siska od 0:2 Požežanke su uspjele dobiti treći set ali u četvrtom više nisu imale snage za nešto. Za prvu ekipu ŽOK Vallis Aurea jučer su igrali Marija Nekić, Samantha Krstanović, Helena Matanović, Eva Stapić, Katarina Horvatavić, Anamarija Soldo, Aleandra Jukičić, Ines Barukčić, Petra Skukan, Ivana Nekić, Martina Pilaš i Dora Janković. Vodila ih je trenerica Ana Đurčević Paukner koja je poslije utakmice izjavila.

- Iako smo izgubili 3:1 utakmica je pokazala da smo u drugi dio sezone krenuli bolje i spremnije. OK Sisak je trećeplasirana ekipa a mi smo im pružili otpor i uzeli set. Malo nam je falilo koncentracije i iskustva pri završnicama seta što su protivnice iskoristile.

Nakon 12 odigranih kola Vallis Aurea je na posljednjem, 11. mjestu sa 2 osvojena boda. U ovom kolu od OK Olimpik (Zagreb) poražen je i pretposljednji OK Don Bosco (Zagreb) koji ima 4 boda. To je klub kojeg Požežanke u preostalih 10 kola jedino još mogu prestići na ljestvici. Deveta plasirana ekipa OK Nebo (Zaprešić) ima 7 bodova više od požeškog kluba što će biti teško za dostići. U sljedećem, 13. kolu Vallisice su slobodne, a za dva tjedna (27. 02.) požeške odbojkašice dočekuju drugoplasiranu ekipu HAOK Mladost II (Zagreb).

Tekst/foto: J. Bešlić