Četvrtak, 11 Veljača 2016 14:37

Stjepan Grgurić peti puta prvak

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

6. VETERANSKO PRVENSTVO GRADA POŽEGE U ŠAHU -

POŽEGA - U prostorijama Gradskog šahovskog kluba Požega održano je 6. Veteransko prvenstvo grada Požege, kojemu je nazočilo 11 sudionika.

Pobjednik prvenstva je Stjepan Grgurić sa osvojenih 8 ½ bodova kojemu je ovo ujedno i peti naslov prvaka, samo jedan naslov nije osvojio jer se prihvatio suđenja. Drugo mjesto je osvojio Ranko Janković sa osvojenih 7 bodova, a treće mjesto je osvojio Stipa Svjetličić koji je osvojio 6 ½ bodova.

Poredak ostalih veteranskih šahista četvrto i peto mjesto djele Nikola i Ivan Brekalo sa osvojenih je 5 ½ bodova, šesto i sedmo mjesto djele Katona i Popović sa 5 osvojenih bodova, osmo plasirani je Pavelić sa 4 boda, deveto mjesto Heinelt sa 3 ½ boda, deseto plasirani je Stanković sa 2 ½ boda dok je jedanaesto mjesto zauzeo Pišković sa osvojena 2 boda.

Pobjedniku Stjepanu Grguriću uručen je pehar kao najboljem igraču na turniru, dok su ostali igrači dobili prigodne nagrade. Stjepan Grgurić dobio je nagradu i kao najstariji igrač turnira. Dobre vještine umijeća igranja šaha pokazali su svi sudionici bez obzira na životnu dob i postignuti rezultat. Šah je igra koja podučava odlučnost, motivaciju i sportsko ponašanje, što su požeški veterani svojim igrama i pokazali.

Tekst/foto: Alen Protić