Petak, 01 Siječanj 2016 14:55

Sezonu motocrossa prvom pobjedom otvorio Mihael Pandžić

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

10. NOVOGODIŠNJA REVIJALNA MOTO CROSS UTRKA NA POŽEŠKIM VILARAMA -

POŽEGA – Desetu godinu za redom nije izostala tradicija koju je pokrenuo požeški Moto klub Požega-Promet, a to je novogodišnja moto cross utrka, koja se vozi točno u podne, na novu godinu. Iako su posebno atraktivne trke motocrossa koji se vozio prijašnjih godina po snijegu i ovogodišnja je bila atraktivna, uz tek pokoju pahulju snijega i -50 Celzija. – Našu tradiciju organiziramo po deseti puta, a vozi se tri kruga, no glavna nagrada za pobjednika je da prvi vadi čobanac nakon utrke. To je jedna simbolika, druženje, prvo okupljanje članova moto kluba i brojnih prijatelja, te naših gostiju koji su došli iz Slav. Broda, Gradiške, Našica i šire Slavonije. Danas smo imali 15 vozača na startu, koji je puno ugodniji nego prošle godine kada je bilo -170 na startu. Najviše volimo kada imamo 15 cm snijega i kada je bijela utrka, koje su posebno atraktivne i lijepe. Ovom utrkom ujedno otvaramo motocross sezonu 2016. godine - kaže tajnik MK Zlatko Jaroš, koji očekuje na 11. utrci mnogo više vozača, jer će se voziti subotom pa će svi imati još jedan dan za odmor.

Najbrži vozač bio je Mihael Pandžić iz Požege, požeški vozač niz godina. – Izuzetno mi je drago da je došao red i na mene da pobijedim i ja jedne godine. Danas je staza bila dobra, na nekim mjestima i sklizava, ali odlična za ovo doba godine. Vilare su inače staza za atraktivne skokove kojih sam ja imao dosta. Nastojimo održati tu tradiciju novogodišnje utrke u klubu i to uspijevamo, a cilj nam je da okupimo što više novih vozača, da ljudima prikažemo ovaj sport koji nije baš dobro populariziran u Hrvatskoj – ističe Mihael, koji je sezonu 2016. počeo na najbolji mogući način. Prijašnjih godina pobjednik novogodišnjih utrka bio je njegov brat Leo Pandžić.

U kategoriji najmlađih vozača pobijedio je Antonio Blažeković iz Nove Gradiške, nježan i tih, tek malo viši od svoga motora. No na stazi nije niti malo nježan, nego je vrlo uspješno pratio i starije vozače motocrossa. – Prvi puta sam vozio ovdje na ovoj stazi i bilo mi je super. Ja sam bio prvi, a planiram doći ponovno i slijedeće godine. Vozim u klasi 65 ccm u hrvatskom prvenstvu. Ovdje se svi dobro družimo i svima želim sretnu Novu godinu – kaže Antonio.

Tekst/foto: Vladimir Protić