Srijeda, 02 Prosinac 2015 21:34

Na najstarijem memorijalnom turniru najbolji kuglači PPK Kutjevo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

24. MEMORIJALNI KUGLAČKI TURNIR „TOMISLAV PRANJKOVIĆ“  -

POŽEGA - Jedan od najstarijih memorijalnih turnira koji se igraju u našem kraju, ali i šire, svakako je Memorijalni kuglački turnir Tomislav Pranjković, koji se održao po 24. puta. Igra se u spomen i sjećanje na igrača požeškog Kuglačkog kluba „Obrtnik“ Tomislava Pranjkovića koji je na dan 02.12.1991. godine poginuo nadaleko Baze Papuku s još desetoricom branitelja.

IMG 7287Ispred Požeško slavonske županije sve okupljene u Gradskoj kuglani Požega pozdravio je zamjenik župana Ferdinand Troha. – 2. prosinac je datum koji je u našoj Požeštini obilježen jednom tragedijom koja je ostala u srcima i memoriji ovog kraja. Danas smo se na Bazi uz spomen obilježje prisjetili naših poginulih branitelja. Zahvaljujem kuglačima KK Obrtnik što su se na ovaj sportski način prisjetili hrvatskog branitelja i svog sportskog prijatelja. Vjerujem da će ovaj najstariji memorijalni kuglački turnir u Hrvatskoj se nastaviti, njegovati uspomenu na poginulog Tomislava.

CAM00031Turnir je u prisutnosti obitelji poginulog branitelja i kuglača iz 12 klubova otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Kuglači i prijatelji poginulog Tomislava, najvažnije je sjećanje i uspomena vas koji ste proveli vrijeme s našim Tomislavom. Mislim da ovakvi turniri izvlače sva najbolja sjećanja, da se ne zaborave. Trebaju se održavati a posebno na sjećanje uz ljude vezane za Domovinski rat i ovu slobodu koju danas imamo. Grad Požega vam je uvijek na raspolaganju i ima još puno prostora da zajedničkim aktivnostima ovakva sportska druženja branitelja postanu jedna normalna razina susreta.

Nakon nekoliko sati borbe najbolji su bili kuglači PPK Kutjevo iz Požegi sa srušenih 383 čunja, drugi su bili kuglači KK Croatia iz Mihaljevaca s 377 čunjeva i treći kuglači KK Obrtnik Požega s 374 čunja. Najboljim ekipama pehare za prva tri mjesta i prijelazni pehar je uručio gradonačelnik Neferović, uz članove obitelji poginulog Tomislava Pranjkovića.

Tekst/foto: Vladimir ProtićIMG 7294

IMG 7296