Nedjelja, 29 Studeni 2015 11:58

Trčali do spomen obilježja za 11 poginulih branitelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NA STARTU 2. PAPUČKOG CENERA 90 TRKAČA -

VELIKA – Planinarsko društvo Mališčak i Park prirode Papuk organizirali su po drugi puta brdsku utrku 2. Papučki cener. Trka starta od upravne zgrade Parka prirode Papuk u Velikoj, a trči se deset kilometara do spomen obilježja na Papuku, lokacija Anđine barake na cesti Velika – Jankovac, koje je podignuto u spomen na 11 poginulih hrvatskih branitelja 02. 12. 1991. godine na Bazi Papuk.

Staza za trčanje je prilično zahtjevna jer je čitavim dijelom uspon, a prvih dva kilometra je asfalt, dok je preostalih 8 km makadam, kroz šumu. Start je na 330 m nadmorske visine, čitavo vrijeme uspon do planinskog prijevoja na gotovo 800 metara, te blagi pad u finišu utrke. Prošle godine najbrži trkač, 49-godišnji Đuro Komljenović iz Kutine stazu je prešao za 46 minuta.

Na startu se trkačima obratio načelnik općine Vlado Boban istakavši značaj trke i spomen na koji se trči, a znak za start dala je ravnateljica Parka prirode Papuk, Kristina Kožić.

Prvi na cilj je došao Dejan Radanac iz Slav. Broda popravivši prošlogodišnje vrijeme na 44,31 minutu, a u kategoriji žena Maja Marukić iz Zagreba koja je na cilj stigla za 53,58 minute. Za sve trkače organizirana je topla okrjepa, podjela finišerskih medalja za sve sudionike i medalje i pehare za najbolje.

Tekst/foto: Vladimir Protić