Subota, 07 Studeni 2015 16:50

Slavonija u napetoj završnici uzela bodove Orioliku

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

 3. HNL istok - 13. kolo - 

SLAVONIJA – ORIOLIK  2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Vučić (Gat), pomoćnici  Jugović i Škrobar.

STRIJELCI: 0:1 – Marušić (40), 1:1 – Grbeš (90), 2:1 – Podobnik (90).

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić,Tomić, Josip Neruda (od 46. Karačić), Jurić, Darmopil, Včelik, Žiška (od 80. Franjić), Ivanović (od 69. Grbeš), Jakešević, Podobnik (od 46. Karačić). Trener Marjan Bakula.

ORIOLIK: Herceg, Vrljić, Grbešić, Jurković, Marušić, Markovac, Kokotović, Bundavica, Haring (od 78. Milinković), Turkalj (od 90. Nikičić), Divković. Trener Braslav Ostojić.

CRVENI KARTON: Herceg (90).

IGRAČ UTAKMICE: Valentino Podobnik.

Iako su utakmicu najavljivali kao derbi gledatelji su bili uskraćeni dobrog nogometa, no na kraju ne i nesportskih ispada gostujućih igrača. Trener gostiju Ostojić je daleko bolje spremio taktiku i momčad za ovu utakmicu od trenera Slavonije Bakule. Oriolik se došao braniti i sve je podređeno da ne primi gol, a Slavonija je igrala utakmicu bez igre i samo slučajno su se dogodile u prvom poluvremenu dvije polu prilike, koje nisu iskorištene. U 12. minuti na centaršut Jurića, Pavelić je šutirao glavom s sedam osam metara, no Herceg je odlično reagirao i izbio loptu u korner. U 30. minuti Ivanović je bio u prilici za vodstvo Slavonije no njegov plasirani udarac s 8-9 metara s lijeve strane Herceg je obranio. Prije ove prilike zabilježili smo šut Podobnika iz slobodnog udarca s oko 20 metara, no i tu je Herceg odlično intervenirao i sačuvao svoju mrežu. Kada se najmanje nadalo Oriolik je poveo. U 40. minuti slobodan udarac za Oriolik polu lijevo s oko 40 metara izveo je Marušić direktno na gol Slavonije. Lopta je na čuđenje svih prošla kroz ruke Vasića i završila u mreži. Prvi i jedini udarac na gol Slavonije u prvom poluvremenu završio je u mreži domaćih nogometaša. U drugom poluvremenu čvrsta obrana gostiju i anemična igra Slavonije u napadu ništa nije promijenila i sve je bilo izglednije da će Slavonija doživjeti poraz, jer su se gosti znalački branili, a Slavonija je u napadu nemoćna. Posljednjih desetak minuta utakmice u napad je premješten Podobnik, koji je jedini mogao nešto napraviti i na kraju je napravio. U 90. minuti na centriranu loptu u kazneni prostor gostiju u visini jedanaesterca, najbolji pojedinac utakmice vratar Oriolika Herceg je loše procijenio situaciju i u grupi igrača loše loptu odbio, a na odbijanac najprije šutira Jurić, no netko od obrane gostiju odbija loptu do Grbeša na desnoj strani, koji je s 5-6 metara šalje u mrežu i poravnava rezultat. E sada gostujući igrači traže prekršaj na vrataru i poništenje pogotka. Čini se da je najveći "krivac" za pogodak vratar Herceg kako bi se opravdao pretjerao u protestima i epilog toga je crveni karton. Nakon isključenja Hercega u narednih 4 minute nadoknade najprije je Divković prošao po lijevoj strani, "promiješao" trojicu igrača Slavonije i došao u odličnu priliku za vodstvo gostiju, no njegov šut s 7-8 metara završio je u rukama vratara Vasića. U kontra napadu Slavonije griješe obrambeni igrači Oriolika i pričuvni vratar Nikičić, a iskusni Podobnik šalje loptu u praznu mrežu i osigurava Slavoniji tri boda. Što reći nego da su se nogometaši Oriolika sami pobijedili iako su i svoj pogodak postigli nakon velike greške domaćeg vratara Vasića.     

Tekst:  Josip Neferović   Foto: Alen Protić