Četvrtak, 05 Studeni 2015 20:36

Požegi treba vratiti tradiciju utrka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DODIJELJENA PRIZNANJA ORGANIZATORIMA OVOGODIŠNJE MOTOCIKLISTIČKE UTRKE NA POŽEŠKOJ GLAVICI -

POŽEGA – Svi se sjećaju prekrasnih utrka, automobilskih i motociklističkih koje su se redovito održavale na Glavici, tisuća posjetitelja, automobilskih i motociklističkih asova, mirisa oktana, a Požega je i po utrkama bila prepoznatljiva. Ove godine obilježeno je i 40 godina od prvih utrka na IMG 5542Glavici. Nakon nekoliko godina stanke ove godine održana je vrlo uspješna Motociklistička utrka na Glavici, a predstavnici Motociklističkog saveza došli su se zahvaliti svima koji su tu utrku pomogli u bilo kojem obliku organizacije, ali i zatražiti potporu za njenu organizaciju sljedeće 2016. godine. Susret u Županijskoj vijećnici donio je potrebnu potporu i grada Požege i Požeško-slavonske županije, ali i moto kluba i domaćih vozača s jednim zaključkom, Požegi treba vratiti tradiciju utrka. Predložen je i termin za sljedeću godinu, posljednji vikend u kolovozu, tjedan prije Aurea festa, da se manifestacije ne poklapaju.

Čuli smo to i od dogradonačelnika grada Požege, Darka Puljašića i zamjenika župana Ferdinanda Trohe, koji su za svoj doprinos primili i priznanja Motociklističkog saveza Hrvatske, koje je uručio IMG 5549Stjepan Perešin, predsjednik saveza, Ivan Lafter, glavni tajnik saveza i Miro Papec, predsjednik Moto kluba Zagreb, koji je s požeškim MK Požega Promet bio organizator utrka na Glavici..

Priznanja su dodijeljena Daliboru Kneževiću, Ivanu Lafteru, Stjepanu Perešinu, Vilku Paveliću, Romeu Pocrniću, Željku Muraru, Dinku Oreškoviću, Ivici Mihaljeviću, Miri Papecu, Zlatku Jarošu, požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, gradonačelniku Požege Vedranu Neferoviću te Zlatnom lugu, Fossiju, Ministarstvu obrane RH, Požeško-slavonskoj županiji i gradu Požegi.

Tekst/foto: Vladimir Protić