Ponedjeljak, 26 Listopad 2015 14:17

Jakovljević jedinim pogotkom donio pobjedu Slaviji

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK - 11. KOLO -

VIŠNJEVAC - SLAVIJA 0:1

POŽEGA - Igralište Višnjevac. Gledatelja 150. Sudac Lončar (Čačinci), pomoćnici Nikolić i Janić.

VIŠNJEVAC: Jakovljević, Meseljević (od 88. Stojanović), Kurbalić, Arežina, Mihajlović, Damjanović (od 85. Bartolović), Bekavac, Marković, Pongračić, Mioč, Marković-Mandić (od 46. Žitnjak). Trener Miro Samardžić.

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić (od 58. Žuljević), V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda, I. Peharda, Solić, Abramović (od 78. H. Ančurovski), Jakovljević (od 75. Mikić). Trener Dalibor Bognar.

STRIJELCI: 0:1 – Jakovljević (31).

ŽUTI KARTONI: Meseljević (Višnjevac), Šubara, I. Peharda (Slavija).

CRVENI KARTON: Josip Nikolaš (Slavija).

IGRAČ UTAKMICE: Josip Jakovljević (Slavija).

U vrlo dobroj i nadasve korektnoj utakmici susreli su se stari znanci Višnjevac i Slavija. Slavija je mudrom i taktički besprijekornom igrom s drugog uzastopnog gostovanja donijela čitav ulov kući u Pleternicu. Domaćin se tradicionalno pokazao kao neugodan domaćin no Slavijaši su imali rješenja za sve napade Višnjevčana i iz kvalitetne predstave polučili nekoliko vrlo izglednih prigoda od kojih je jedino Jakovljevićeva rezultirala pogotkom IMG 4789vrijednim tri nova boda. Nakon nekoliko neiskorištenih prigoda s obje strane gdje se kod Slavije ponovo istaknuo stabilni vratar Petković i s druge stane dobrog pokušaja Jakovljevića koji je odsjeo na gredi nakon što je višnjevački Jakovljević vrhom prstiju dodirnuo loptu, pleternički Jakovljević pokazao je tko je trenutni vlasnik žute majice iz protekle sezone kada je jedno filigransko proigravanje sve boljeg Solića primio te se lažnjakom oslobodio svojih čuvara i vrhom kopačke zatresao malu mrežu. Gosti su imali još prigoda za povećanje vodstva no nisu bili dovoljno prisebni. Domaći su u drugom dijelu pokušavali doći do izjednačenja preskakajuči igru no izuzetno sigurna obrana aktualnog prvaka nije dopustila da višnjevački napadači ozbiljnije ugroze Petkovića. Tračak nade kao i na prošlom gostovanju u Vukovaru ukazao se Višnjevčanima kada je pouzdani stoper Slavije Nikolaš upario žute kartone i napustio teren prije isteka vremena, ali niti igrač viška nije im puno pomogao jer nisu stvorili niti jednu pravu prijetnju kako bi zadržali makar bod u svom dvorištu. Pleternički plavi ovom pobjedom iskoristili su loš dan svojih najbližih konkurenata te se ovom pobjedom izjednačili na vrhu s BSK-om i istaknuli ozbiljnu kandidaturu za naslov jesenskog prvaka.

Tekst: P. Čuljak Foto: Glas Slavonije