Subota, 24 Listopad 2015 21:33

Teško do važnih tri boda

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL ISTOK - 11. KOLO 

SLAVONIJA – MLADOST (Ždralovi) 3:1

POŽEGA - Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Vuković (Đakovo), pomoćnici Totić i Dendis.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Franjić, Tomić, Jurić, Karačić (od 83. Matić), Darmopil (od 67. Grgić), Včelik, Ivanović (od 46. Grbeš), Jakešević, Podobnik. Trener Marjan Bakula.

MLADOST (Ž): Srbljanović, Kosanović, Starčević (od 52. Šiprak), Kukec, Vrbanić, Sučić (od 67. Grebenar), Ivančić (od 46. Stanković), Trupac, Grgić, Maras, Sabljić. Trener Nikola Papac.

STRIJELCI: 0:1 – Sablić (31), 1:1 – Jakešević (36), 2:1 – Grbeš (65), 3:1 – Matić (90).

IGRAČ UTAKMICE: Petar Tomić.

Početnih petnaestak minuta susreta bio je u znaku gostiju, koji su imali dvije vrlo izgledne prilike za pogodak, no na sreću igrača Slavonije nisu ih iskoristili. Slavonija je prvi puta ozbiljnije zaprijetila nakon slobodnog udarca Podobnika s preko 25 metara. Odličan šut Podobnika zaustavila je stativa. Slavonija nije uspjela nikako povezati svoje redove i gosti su bili bolji, pa je bilo pitanje vremena kada će postići pogodak. To se dogodilo u 31. minuti kada su gosti odigrali dobar kontra napad i Sabljić se odlično ubacio za leđa Podobnika te na vrijeme dobio loptu i poslao je u mrežu uz lijevu stativu gola Vasića. Igra Slavonije nije obećavala povoljan rezultat, ali ipak došlo se do izjednačenja u 36. minuti. Tomić je oduzeo loptu gostima i pronašao na lijjevoj strani Ivanovića, koji je malo petljao, ali je uspio izbaciti Jakeševića u kazneni porostor Mladosti na lijevoj strani. Jakešević je odlično šutirao u suprotni kut i mreža gostiju se zatresla. Veliku priliku za vodstvo Slavonija je imala u 42. minuti nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Karačić. Lopta je preletjela sve igrače pred golom Mladosti i došla na drugoj stativi do Pavelića, koji je promašio cijelu loptu i ništa od pogotka. U drugom poluvremenu bolja igra Slavonije i gosti su igrali podređenu ulogu iako je u sredini terena bila u njihovim nogama. U 65. minuti napad Slavonije poveo je Podobnik i na desnoj strani dobro je uočio Včelika, koji je uputio prizeman centaršut pred gol gostiju, a na drugoj stativi Grbeš praktički loptu gura u prazna vrata i dovodi Slavoniju u vodstvo od 2:1.

Gosti pokušavaju nabacivanjem lopte pred gol Slavonije izjednačiti i obrana Slavonije se dobro brani, a u zadnjoj minuti nadoknade u kontra napadu Slavonije preko Pavelića, lopta u kaznanom prostoru dolazi do mladog Matića, koji je vrhom kopačke s desetak metara loptu šalje u desni kut Srbljanovića za 3:1.

Tekst: J.N. Foto: Vanja Protić