Nedjelja, 18 Listopad 2015 12:13

Slavija u Pleternici nepobjediva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL – istok – 10. kolo -

SLAVIJA-VARAŽDIN 3:0

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo. Sudac Knez (Osijek), pomoćnici Škrobar i Grofelnik, gledatelja 150.

STRIJELCI: 1:0 Žuljević (21), 2:0 Žuljević (51), 3:0 Jakovljević (70).

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Majstorović, Ognjenčić, Žuljević (87. Bognar), V. Ančurovski, Šubara, M. Peharda, Solić 7 (62. Mikić), Abramović, Jakovljević, (80.H. Ančurovski). Trener: Dalibor Bognar.

VARAŽDIN: Črnko, Belaj, Holi, Hlišć (62. Vukek), Ivanović, Posavec, Jalušić (76. Kuhta), Sambolec, Čeko, Gorski, Modrić (62. Šestak). Trener: Rade Herceg.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Žuljević (Slavija).

ŽUTI KARTONI: Jakovljević, Peharda, Mikić (Slavija); Ivanović, Vukek (Varaždin).

U Pleternici po izuzetno teškom i natopljenom terenu nogometaši Slavije su uz veliki trud ostvarili novu pobjedu i produžili niz nepobjedivosti na svom stadionu. Vrlo mlada momčad Varaždina koja je u zapisniku imala samo tri starija igrača pružila je solidan otpor prvaku. Domaćini su se uspjeli ranije prilagoditi uvjetima na terenu te su iz jedne odlične akcije poveli. Dok su gosti očekivali izravan udarac nakon prekida Vinko Ančurovski je brzo proigrao Majstorovića koji je s lijeve strane oštro, prizemno pronašao Žuljevića, a ovaj u maniri rasnog strijelca utrčao ispred obrane gostiju na prvu vratnicu i doveo Slaviju u vodstvo. Gosti su prijetili preko opasnog i raspoloženog Ivanovića no obrana domaćih, nepreciznost i vratar Petković otklonili su sve prijetnje. Drugi pogodak pao je na otvaranju drugog dijela utakmice i bio je vrlo sličan prvome. Ponovo je začetnik akcije Ančurovski, ovoga puta na desnu stranu odakle je Jakovljević pronašao Žuljevića koji drugim pogotkom potvrđuje svoju klasu. U 70.minuti definitivnu odluku o pobjedniku donio je Jakovljević kojemu je asistencijom uzvratio Žuljević postigavši lijep pogodak glavom na daljoj vratnici. Zasigurno bi vidjeli i više pogodaka na ovoj borbenoj utakmici no teren je uvelike utjecao na kombinatoriku i kvalitetniju završnicu što ipak nije previše rastužilo domaće navijače koji su zadovoljni napustili neosvojivu pleterničku utvrdu.

Tekst: P. Čuljak Foto: Vanja Protić