Nedjelja, 06 Rujan 2015 11:11

Visoka pobjeda Slavonije u otvorenoj utakmici

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 3. kolo -

 SLAVONIJA – VIŠNJEVAC 7:2

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 200. Sudac Vargović (Virovitica) 7. Pomoćnici Babić i Valent.

 STRIJELCI: 1:0 – Jan Neruda (15), 2:0 – Jurić (23), 3:0 – Jan Neruda (50), 3:1 – Pongračić (53. -11m), 4:1 – Ivanović (64), 5:1 – Podobnik (72), 5:2 – Meseljević (74), 6:2 – Jurić (77), 7:2 – Karačić (87. -11m).

 SLAVONIJA: Vasić, Jan Neruda, Tomić, Jos. Neruda (od 75. Grbeš), Jurić, Darmopil (od 82. Karačić), Včelik (od 86. Franjić), Žiška, Ivanović, Jakešević, Podobnik. Trener Marjan Bakula.

 VIŠNJEVAC: Jakovljević, Meseljević, Kurbalić, Šimašek, Šimunec, Berečić (od 38. Damjanović), Čakalić (od 46. Pongračić), Marković, Bekavac, Mioč, Marković-Mandić (od 67. Arežina). Trener Miro Samardžić.

 IGRAČ UTAKMICE: Jan Neruda.

 Slavonija je po klizavom terenu od 1. minute krenula dosta agresivno tražeći što prije pogodak. Već u 2. minuti Slavonija je imala priliku za vodstvo. Ivanović je šutirao s oko 16 metara a Jakovljević loptu odbija do Včelika, koji loše upošljava Žišku i ništa od velike prilike. U 5. minuti prodor Jakeševića po lijevoj strani završio je prizemnim centaršutom na oko 3-4 metra od vratara Jakovljevića. Na loptu je išao Včelik i Jakovljević je bio pobjednik. Gosti su zaprijetili u 8. minuti s oko 15. metara s desne strane. Šut Marković-Mandića vratar Slavonije Vasić brani. Konačno u 15. minuti Slavonija postiže pogodak. Slobodan udarac za Slavoniju s oko 30 metara od gola Višnjevca s desne strane izveo je Darmopil. Loptu je pred golom gostiju glavom zahvatio Tomić i ona je pogodila gredu te se odbila do Jana Nerude, koji ju je spremio u mrežu Višnjevca. Odlična akcija Slavonije u 23. minuti. Žiška je pronašao na desnoj strani Včelika koji je centrirao pred gol gostiju, a Jurić glavom šalje loptu u mrežu za 2:0. Novu priliku za povećanje rezultata imao je Včelik u 26. minuti no loše je zahvatio loptu s 3-4 metra od gola gostiju i Jakovljević je spasio svoju mrežu. U 44. minuti Podobnik je imao 100% šansu za pogodak, kada se našao sam pred Jakovljevićem na 14-15 metara od gola. Njegov snažno upućen šut završio je preko gola gostiju. U 2. poluvremenu gosti igraju malo otvorenije i hrabrije i Slavonija se zatvara. Ipak u 50. minuti bilo je 3:0 za Slavoniju. Korner s desne strane izveo je Jakešević, a najbolje se postavio Jan Neruda i glavom je loptu poslao u mrežu za 3:0. Dosta solidan sudac Vargović napravio je veliku grešku u 52. minuti kada je dosudio jedanaesterac za goste u situaciji kada je na rubu kaznenog prostora Slavonije duel Tomića i gostujućeg napadača okarakterizirao kao prekršaj za kazneni udarac. Pongračić je bio uspješan realizator i Višnjevac je smanjio na 3:1. Slavonija se pomalo brani, a gosti dosta dobro fizički pripremljeni vrše pritisak na gol Slavonije. U toj prividnoj inicijativi gostiju iskusna momčad Slavonije postiže četvrti pogodak. Nakon prekida na desnoj strani Darmopil odigrava Ivanovića koji šutira prema golu. Lopta pogađa jednog gostujućeg igrača mijenja smjer i završava u mreži. Peti pogodak za Slavoniju postigao je Podobnik u 72. minuti nakon kornera s desne strane kojeg je izveo Jakešević. Podobnik je bio najbolje postavljen i lopta se našla iz leđa Jakovljevića. Vrlo brzo gosti su smanjili rezultat, Na 16. metara od Vasića obranu Slavonije izigrao je Meseljević i uputi vrlo precizan udarac s oko 15 metara te matirao Vasića. Slavonija preko kontra napada stvara prilike, a u 77. minuti Včelik bježi po desnoj strani svojim čuvarima te upućuje odličan centaršut po zemlji. Sve to prati Jurić i s 3 metra sprema loptu u mrežu Višnjevca. Posljednji pogodak na utakmici postigao je mladi Karačić iz kaznenog udarca nakon što je Jurić znao iznuditi prekršaj u kaznenom prostoru Višnjevca.

Tekst: J. Neferović Foto: Alen Protić