Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 10:26

Slavonija poražena u Varaždinu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 2. kolo -

 VARAŽDIN – SLAVONIJA 2:0

 VARAŽDIN – Stadion NK Varaždin. Gledatelja 150. Sudac Molvarec (Ferdinandovac).

 STRIJELCI: 1:0 – Ivanović (22. -11m), 2:0 – Čeko (32).

 VARAŽDIN: Valentić, Kučko, Holi, Režić, Šestak (od 76. Modrić), Hlišć, Ivanović, Posavec (od 46. Gorski), Sambolec (od 58. Vukek), Kuhta, Čeko. Trener Rade Herceg.

 SLAVONIJA: Vasić, Jan Neruda, Tomić, Jos. Neruda (od 68. Franjić), Jurić, Darmopil, Včelik, Žiška, Ivanović (od 60. Plešić), Jakešević, Kalić (od 46. Grgić). Trener Marijan Bakula.

 U tjedan dana Slavonija je odigrala tri utakmice iz kojih je dva puta teren napustila pognutih glava. Koliko je Kup utakmica u Dugoj Resi i njenih 120 minuta utjecalo na mogućnosti igrača u Varaždinu, ostaviti ćemo struci da o tome kaže više, no poraz od mlade ekipe Varaždina sigurno nije ugodan. Bez obzira što Slavonija nije igrala s najboljom postavom (nedostajali su Pavelić i Podobnik) očekivao se u Varaždinu povoljniji rezultat. Slavonija je imala svoje prilike za pogotke (Včelik, Jurić, Jakešević) koje nisu realizirane, a domaćin je došao u vodstvo iz kaznenog udarca u 22. minuti. Do kraja prvog poluvremena domaćin postiže još jedan pogodak i sigurno vodstvo. U drugom poluvremenu bolja igra Slavonije, ali bez pogotka i pobjeda je zasluženo pripala Varaždinu, a Slavoniji ostaje vrijeme za otrežnjenje i nova prilika za vraćanje sigurnosti i stabilnosti u utakmici u subotu protiv Višnjevca.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)